Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Förlängt liv för barnens kläder

Vad roligt det är när barnen gillar och väljer det jag sytt till dem! Inte minst gäller det min fyraåriga dotter, hon har ju fått det mesta jag sytt. Men en del börjar bli för litet och det känns lite sorgligt tycker jag. Som tur är har jag tyg kvar! Har förlängt ärmar och ben på ett par favoritplagg.

Spindelklänningen som jag sydde för bra länge sen nu passar fortfarande men ärmarna börjar bli väl korta. Spindeltyget kom från en loppade t-shirt och jag hade sparat ärmarna, så de fick bli förlängning av klänningsärmarna.

Förra sommaren sydde jag ett par byxor till henne. Jag gjorde dem för långa och sydde resårer i bensluten för att de skulle kunna räcka ett tag. Nu fick de förlängas i form av knälappar. Kanske räcker de nästa sommar också.

Dessa shorts har jag gjort av köpta byxor med hål på knänaInget konstigt med det, tar ju en kvart att fixa. Men jag var sysugen, så jag använde de bortklippta benen till att göra nya benfickor - vilka barn behöver inte såna? Tog för lång tid men var en nyttig övning och så fick jag nytta av knappar jag köpte för en massa år sedan.

Inlagt 2013-07-30 21:49 | Läst 3665 ggr. | Permalink
Kategorier:
Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons