Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Istället för att somna i soffan på fredagskvällen...

...sydde jag ett par badbyxor (eller en kjol?) till min dotter. Behovet av badkläder åt henne infann sig plötsligt igår vid middagen. Det visade sig att maken behövde åka till Södertälje i ett ärende. En alldeles utmärkt chans att besöka äventyrsbadet Sydpoolen!

Dottern som snart är fyra år är ingen storbadare, hon brukar mest hålla sig på stranden sommartid. Så hon hade inga badkläder. Det finns fina (köpta) badbyxor efter pojkarna men var de är vet jag inte såhär års. Inte ger jag mig upp på vinden för att leta i kylan!

För ett par år sedan fyndade jag en bit baddräktstyg på loppis, i avsikten att det skulle bli badkläder till lilltjejen. Nu var det dags att använda tyget! Modellen har jag klurat på till och från sen inköp ungefär, jag ville att det skulle vara som en liten kjol. Hel baddräkt blir kallt på den lilla magen och den växer hon ur så fort så det fick bli badbyxor. Vad det lider får jag väl göra en överdel också, det finns gott om tyg.

Trosmönstret har jag använt till sisådär 12-15 trosor redan, några har jag bloggat här. Men själva mönstret var som bortblåst! Tur att länken från trosinlägget fortfarande funkar, jag skrev helt enkelt ut ett nytt mönster (och som ni förstår hittade jag det gamla sedan). Själva kjolen är bara en rak remsa, ca 3 x trosans bredd, som jag fållade och sydde på. Trosorna var en smula för vida men det betyder ju bara att hon kan ha dem i "många år". Verkar det som att hon tappar dem har jag en plan för en tillfällig extraresår under kjolen.

Inlagt 2013-03-23 16:18 | Läst 8168 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-03-25 12:21   Ulrika Lindh
Fina, och ett jättefint tyg!
 
2013-03-23 20:45   Pernilla Fe
René - du är så välkommen med dina frågor! Själva modellen är inte alls avancerad. Det värsta var att sy på kjolen, jag borde ha nålat mer men jag iddes inte...
 
2013-03-23 20:30   René Edwards
Bättre brödlös än rådlös, men det var ju tur att du hade tyget i alla fall! :-) Jättebra idé, fint tyg och söt modell! Med tanke på att jag vet en till som håller på att växa ur sina badkläder men som är en riktig delfin, får jag prova på något liknande. Hör kanske av mej till dej senare, för att inte själv behöva "uppfinna hjulet"! :-)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons