Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Jeansväskor

Så var det det där med väskor igen. (Jag har förresten kommit på en ny väskidé...) Självklart finns det några havererade väskprojekt i min UFO-korg. Fast lite färre nu än förra veckan!

Här är min UFO-väska. IKEA-kassar i all ära, de är jättepraktiska men inte så kul. Så när mannen rangerade ut två par likadana jeans tänkte jag göra en egen "IKEA-kasse". Klippte till och sen blev inget mer gjort. Det var väl i somras...

Att bara "sy klart" så fort som möjligt kändes inte så kul så några finesser och fina detaljer har jag gjort på väskan:

Hemsydd passpoal av båtsnöre och skarvade remsor av ett par andra, tunnare, jeans. Jag är supernöjd med passpoalen, den sitter helt perfekt och dert beror på att jag hittade en pressarfot med en "urgröpning" på sidan där snöret kunde hållas på rätt plats såväl vid passpoaltillverkningen som när jag sydde fast den i väskan.

Dekorativa bärremmar. Jag gillar symmetri så det tog emot en hel del att sy dem i olika färg men jag satte hårt mot hårt och bestämde att så fick det bli!

Fodret (av loppistyg som jag köpte just för att ha som foder i en stor väska!) är endast fastsytt i överkanten på väskan. Nedtill en dragsko med båtsnöre och snörstopp. På så vis kan väskan överfyllas rejält och ändå stängas så att allt stannar kvar i väskan.

Jeansväskor, står det i rubriken. Såhär på slutet vill jag bara visa min snabbsydda skridskoväska. inget UFO utan den sydde jag bara några dagar efter att de slitna jeansen landat i min hall:

När grabbarna skall åka skridskor med skolan eller fritids har de fått med sig skridskor och hjälm i en gammal avsydd ICA-kasse (i tyg förstås). Praktisk javisst men ful som stryk. Den här väskan är i alla fall roligare! Jeansen var i dammodell med riktigt låg midja fram och det blev ingen bra väska, så jag gjorde en mellanvägg av ett benparti i vilken jag sen sydde fast handtaget. På köpet blev det en större ficka på framsidan (dock har jag sytt fast området runt knappen i mellanväggen så inst fronten skall hasa ner). Botten är ett vaxat tyg från Åhléns.

Inlagt 2013-03-14 22:22 | Läst 13686 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-03-16 13:05   René Edwards
Jätte fina och praktiska! Inspirerande med detaljerade beskrivningar! Det gör att man alltid hittar något man kan använda när man själv ska sy. Din lösning med "mellanväggen" är ju toppen. Många jeans är ju inte bara rakt av. Och den med innertyget har jag tänkt på tidigare. Jag skulle göra väskor till vänner som släpar saker mellan båt och hem. Väldigt flexibelt ifall man den ena riktningen bara har lite med sig. Tror jag sett det i min Cath Kidston, och där är den ju ett mönster till "hel" väska! Men jag måste säga att jeansväskor står i hög kurs hos mej! :-)
 
2013-03-15 15:03   Barbro Hammarbäck
Smarta väskor du gjort. Särskilt den stora där volymen blir dubbelt så stor.
 
2013-03-14 23:42   Ulrika Lindh
Det är verkligen kul med jeansväskor, bra lösning för att kunna fylla dem ordentligt utan att saker trillar ur. Det är också härligt att förlänga livet på jensen.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons