Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Min nya pressarfot

För drygt en vecka sedan körde jag sönder min bästa pressarfot. Stor sorg! Tack vare en toppentips här på bloggen hade jag dock två sprillans nya pressarfötter (kordonfot heter den modellen förresten) som väntade i brevlådan när jag kom hem. I min stora desperation letade jag vitt och brett på nätet, och snubblade över den intressanta pressarfot som ni ser påbilden ovan. "Flower/circle stitch low shank foot" heter den.

Med olika sicksackinställningar (men stygnlängden noll!) kan man sy allt från snygga "hål" (det har jag länge önskat att jag kunde) till olika "blommor". Viss övning krävs förstås och här nedanför kan ni se några av mina tester. Ikväll hade jag inte så mycket tid men jag ville ändå prova lite, så någon nyttosömnad blev det inte. Men jag har idéer - tro inget annat.

I början krånglade maskinen och samtliga stygn i "ytterkanten" släppte. För att lösa detta fick jag böja till plåtbiten i mitten av foten med en smula våld. Sen tyckte jag att den matade ojämnt, men detta avhjälptes med vanligt papper under tyget. När jag syr något riktigt tar jag väl rivbart mellanlägg istället, hoppas att det fungerar. Det som verkligen kräver lite träning, det är att lyckas lägga tyget rätt i "kransen" på foten, så att samtliga sömmar blir runt samma mittpunkt. Kanske gör jag en liten mall för att mäta ut mitten.

Inlagt 2012-09-03 22:15 | Läst 9204 ggr. | Permalink
Kategorier:
Symaskiner 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-09-16 20:26   Bodil N
Vilken rolig pressarfot!
 
2012-09-04 06:48   Lillemor Eliasson
Vilken bra pressarfot! Ett tips att sy runt är att ta ett häftstift och lite tejp. Tejpa fast häftstiftet med taggen upp till vänster om nålen. Förstärk tyget, ställ in den söm du vill ha och gasa. Lillemor
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons