Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Jag ska bara...

Igårkväll skulle jag lägga mig tidigt. (Tidigare än på länge åtminstone.) Men det var något som fattades och jag kände att jag behövde få utlopp för lite kreativitet! Det var länge sen jag gjorde något roligt. Senaste tiden har jag stått och gått från morgon till kväll tycker jag, med att spackla, slipa, måla och organisera på olika ställen här hemma. Bra förstås men inte så roligt. Så jag tänkte att jag ska bara sy lite...

Sen försökte jag erinra mig var som står på min lista över saker att sy. Nyckelband vill jag ha, och en kortbörs med band i. Det fick bli det senare. Min mamma har en tjock bok med diverse tips och tricks för att göra roligare saker med en vanlig symaskin, och igår bestämde jag mig för att prova en graj jag sett där, nämligen att använda en tjock dekorativ tråd som undertråd. Det fick bli silvergarn som jag impulsköpte en gång när jag gick in på Ljungqvists garn för att kolla ifall de hade några sygrejer också.

Då det var sent tog jag bara sånt som fanns någorlunda färdigt och det fick bli en grön rakslå jag hade kvar sen äppelkassen, och ett smalt silverband som säkert höll ihop ett par skor eller så vid inköpet. Sömmen jag använde var min nya favoritsöm, jag vet inte vad den heter men det är den som sitter över och under blixtlåset på bilden ovan. Framsidan är silverbandet och baksidan blev rätt fin (om än ojämn) med silvergarnet tycker jag. Och som vanligt en karbinhake. Jag gillar karbinhakar, de är oerhört praktiska.

Sent som attan blev det förstås. Och även om jag är missnöjd med en del detaljer var det roligt att sy någonting jag tänkt på och önskat mig länge.

Inlagt 2012-08-08 17:34 | Läst 6544 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-08-09 11:20   Agneta Lindström
Vad praktisk och bra kortbörs, och jag älskar också karbinhakar. Det var roligt att läsa din beskrivning hur du tänkt och gjort. Jag har en liten lista i min dator på "vill-göra-saker" på sånt man vill göra men inte har tid med just då man kommer på det.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons