Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Mitt första egenstygnsatta broderi

För att lära mig lite om programvaran till min nya symaskin ville jag stygnsätta en bild från grunden. Men vilken bild? Valet föll på "maskoten" för Epbot, en blogg jag läser några gånger i veckan. (Jag har frågat skaparen av roboten om lov att använda den här.)

I detta första försök tog jag bilden, ritade av alla tunna streck med en tjock "penna" i bildredigeringsprogrammet jag har (det heter Gimp och det är avancerat som Photoshop men det är gratis) och lät autopunch stygnsätta bilden. Det gick ganska bra men jag skall göra ett försökt framöver att lägga till lite stygn här och där.

Epbot-texten bredvid roboten beredde mig stort besvär. Inte så mycket i stygnsättningen - där lärde jag mig hur man flytter runt enskilda stygn - men i placeringen av tyget i broderibågen. Jag hade redan broderat roboten nämligen och jag ville ju gärna att texten skulle "sitta rakt". Svårt som attan var det och jag skall nog ta och kopiera in texten i robotbroderiet nästa gång jag jobbar med det.

Hursomhelst är det roligt att med programmets hjälp stygnsätta egna - eller egenvalda - bilder. Att bara ta någon annans färdiga broderifil från nätet och sy är lika kul som att skriva ut en bild från nätet på papper, praktiskt ibland men inget vidare kul.

Inlagt 2012-05-24 22:03 | Läst 5958 ggr. | Permalink
Kategorier:
Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-05-25 09:48   Kicki Karlén
Det blev ju bra, med roboten! Jag brukar, om jag ska ha text på en bild (ska snart lägga en på min blogg) göra som du säger och lägga in den på samma som bilden. Dels är det lättare att se var den hamnar om man låter bilden vara kvar, dels får man både text och bild linjalrakt mot tygets trådriktning.
Kul att du visade din robot, jättesöt!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons