Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Programvaran till nya symaskinen

Jag har lagt en del tid under veckan på att bli kompis med min nya symaskin, och framförallt med programmet man har på datorn, som styr broderibiten. Det har betett sig lite lustigt, först har saker inte funkat och sen dagen efter funkar de. Igår kväll så försvann plötsligt alla redigeringsfunktionerna! Det enda man kunde göra var att använda färdiga designer. Mycket märkligt. Jag har installerat om och allt är tillbaka men det blir intressant att se om grejerna försvinner igen.

Programmet i sig är nog OK, när man lärt sig det. Bruksanvisningen är i vanlig ordning urusel och ger ingen vägledning. Det berättar utförligt hur man flyttar runt dialogrutor på skärmen men inte hur man använder viktiga funktioner i programmet som till exempel att ta bort stygn man inte vill ha.

...för såna stygn finns det. Av nån anlending fäster den tråden - rejält! - i mitten av bågen. Supersvårt att ta bort i efterhand. Fäststygnen vill jag ta bort ur designen. Och så förstår jag inte hur man väljer att den bara skall dra tråden mellan två olika delar av broderiet, utan mellanstygn eller raksöm emellan.

Under veckan har jag jobbat en hel del med ett broderi som baseras på en figur från en blogg jag följer. Jag skall posta en bild här när jag fått OK från bloggerskan ifråga. Det var lite pyssligt men jag tycker det blev bra i slutändan.

Inlagt 2012-05-13 21:02 | Läst 5232 ggr. | Permalink
Kategorier:
Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-05-17 14:23   Kicki Karlén
Hej igen! Ser att du köpt en exakt likadan symaskin som jag har! Jag är inte så bra på att sy, men jobbar mycket med bild och design, så hör gärna av dig om det är något jag kan tipsa dig om!
mailakicki@gmail.com
 
2012-05-17 14:20   Kicki Karlén
Vad är det för maskin och program? Mittenstygnet kan man klippa bort när maskinen sytt en bit, då går det lätt att dra ut det. Lösa trådar mellan olika block får man ofta klippa bort i efterhand eller pausa maskinen och ta bort när man kommer åt.
Jag är också nu på att brodera med maskin, men jag kämpar på. Ofta kan man söka på det man vill göra på youtube, eller på maskinen man har, och hitta användbara instruktioner på video.
Lycka till, hoppas att det funkar för dig framöver!
 
2012-05-14 10:03   Agneta Lindström
Det låter som du får kämpa ordentligt, jag skulle nog gett upp redan. Jag hejar på dig och väntar på bilder.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons