Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Seriesömnad - fy sjutton!

Sen nyår har jag sytt 10-12 par trosor åt min dotter. Det har varit roligt, jag har sytt 1-3 par åt gången och de är sinsemellan lite olika de flesta av dem. Hon har också blivit glad över dem, häromdagen bad hon om ett par nya uggletrosor så det skall hon väl få framöver.

Nu senaste veckorna har jag seriesytt hela sex par likadana trosor samtidigt. Inte till min dotter utan till en hantverksmarknad. Jag har en sak att säga om detta sätt att sy:

FY SJUTTON VAD TRÅKIGT!!!

När jag sytt ett par åt gången har det väl tagit ca en timme för ett par, från mönsterutlägg till färdig trosa. Möjligen gjock det lite fortare per trosa denna gång. Men den blygsamma ekonomiska ersättningen jag får om trosorna blir sålda uppväger inte alls arbetsinsatsen. Just nu har jag svårt att se att jag skulle göra om detta.

Det skall vara roligt att sy. Annars kan det vara. Den enda förmildrande omständigheten är att jag hunnit lyssna på en del radio.

Inlagt 2012-04-23 22:45 | Läst 7481 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-04-26 07:13   Lotta Nilsson
Jo, visst är det tråkigt när man måste göra om samma sak om och om igen. Och som du säger blygsam blir ersättning för allt arbete om man ska kunna sälja. Ute i handeln kan man köpa billigt och detta gör ju att folk inte vill betala hur mycket som helst för ett hantverk. Hantverk och masstillverkning kan inte jämföras.
Det ska vara roligt att sitta framför symaskinen. Hoppas dina trosor säljer bra och att du får bra betalt för dem, lycka till!
 
2012-04-24 19:41   Maritha L
Håller mde dig fullständigt. Det ska vara roligt att sy. Att serie sy är bland det tråkigaste man gör och är det åt någon annan så blir man "övernoga" trots att det man gör är bra som det är.
Du sätter ord på det många tänker tror jag
 
2012-04-24 06:49   Aina Svensson
Jag håller med. Jag har sytt för att det är roligt. Gett bort en del men har ändå överskott. Det vill jag gärna bli av med/sälja. Nya idéer kommer efter hand och då blir det lite seriesömnad på slutet. Då blir det tråkigt för jag vill gärna ha fler än en av den saken.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons