Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Ett kviltat fodral till ishockeyspelet

Ishockeyspelet. Det gamla, från min barndom på 80-talet. Älskat av barnen, tyvärr lite sönderlekt. Men förbaskat skrymmande! Så jag sydde ett fodral så att spelet kan hängas på väggen när det inte används.

Jag har inte kviltat speciellt mycket så jag visste ju inte hur detta skulle bli. För att få ett någorlunda jämnt mönster valde jag att sy efter mönstret som redan fanns på madrasskyddet som jag använde till stoppningen. Det blev ganska bra tycker jag! Istället för att nåla strök jag fast små bitar av nån slags smältband (som jag fick med IKEA-gardiner en gång) mellan tyget och madrasskyddet.


Ficka för puckar.

Tyget är förstås loppisfyndat. Kantbandet har jag gjort själv av ett guldtyg från Stoff och Stil. Det tyget gick inte att stryka ordentligt utan man fick ta kanske 8-10 cm i taget för att inte strykjärnet sulle dra med sig tyget och dra ut det så det blev förstört. Att sy i det var också besvärligt. Varför göra det lätt för sig när man kan krångla till det?

Inlagt 2011-09-06 23:04 | Läst 6114 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-09-07 11:18   Ulrika Lindh
Vad smart! Kartongerna går ju snabbt sönder på dessa ishockeyspel och puckarna försvinner lätt. Men detta var ju både snyggt och fiffigt, och så mycket enklare att förvara när man kan hänga upp det.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons