Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En annan sorts jeansväska

Jag tycker inte om kläder utan fickor, gillar inte handväska och det är inte heller alltid praktiskt. Men fickor är alltid praktiskt, att ha saker i och att stoppa händerna i. Jag har ibland tänkt att det vore pratiskt med en magväska, men det ser så himla turistigt ut. Men så kom jag på denna idé! Jeans har ju redan fickor, och dessutom hällor att sätta fast nyckelband och annat i. Så jag gjorde ena fickan större för att få plats med lite mer, och sen klippte jag runtom och sydde på ett svart band runt hela kanten. Hur mycket jag kommer använda den vet jag förstås inte, men det var en kul grej.


Bakifrån

Egentligen hade jag velat ha en enda ficka, men det fick bli en större som jag sydde fast i insidan av gylfen och en lite avklippt originalficka. Med en stor ficka hade jag inte "kommit i jeansen" eftersom en öppen gylf krävs på att ta på och av väskan. Och med en stor men lös och rymlig ficka haden själva ficktyget kanske hängt utanför ett blivit knöligt. Så det fick bli såhär:



Inlagt 2011-07-10 22:55 | Läst 12399 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-07-12 21:53   Pernilla Fe
Visst kan man klippa upp och göra olika former av knäppning. Men jag gillar just det att det är "hela" (nåja) jeansen som är med. Jag kanske gör om konstruktionen om jag kommer på ett smart sätt. Har funderat på att sy i en rejäl kil i något lite stretchigt material men det får ju inte bli klumpigt heller.
 
2011-07-12 17:38   Elisabeth *
Kul ide!
Kanske kan man ta bort baksidan och sen trä i och sy fast ett "skärp" av nylonband med knäppe bak eller i sidan. Då kan man ha en hel ficka bakom gylfen
 
2011-07-12 15:14   Annika L
Vilken rolig idé! Jag ogillar också kläder utan fickor.
 
2011-07-11 08:52   Aina Svensson
Verkligen smart. Tror jag sk göra en oxo.
 
2011-07-11 07:18   Pia Lindemann Larsen
Bra lösning på problemet. Ser häftigt ut med...
Jag tycker inte själv om för stora utrymmen, då det kan vara svårt att hitta t.ex nycklarna när man vill det....Så jag hade inte haft det med 1 ficka själv.
Du hade kunnat ha en knapp bak så du inte använder dragkedjan/ gylfen till att komma i...
Det blir kanske ett nytt projekt..
Mvh Pia
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons