Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

lördagsdon och emelie-fredag

 det var inte lätt att förstå sig på den här bloggen. jag som tycker att jag är någolunda händig när det gäller internet. jag jobbar ju dagligen i ca 26 olika mer eller mindre avancerade system. 

jag vart himmla glad när jag såg att man kunde blogga på sysidan. för nu kan jag skriva en massa saker som folk som är interiserade kan läsa. mina andra bloggläsare struntar nog i vad jag gör i min skrubb!

igår hade jag en riktigt trevlig dag! jag hade så fansanfullt många komp timmar på jobbet att ta ut att jag har tagit ledigt en massa fredar i rad, annars försvinner dom efter nyår. 

igår hade jag min sista emelie-fredag så jag tog en vända ner till hötorget för att besöka olhsson tyger. det fanns en hel del fin, men jag var ute efter tjockt bomulls tyg så att jag kan sy kläder till mina syskon barn i julklapp, och juteväv så att vi får en fin matta att ställa granen på imån. tyvärr hittade jag inget utav det. men jag shoppade 4 meter gummiband till resårer och så hade dom bra pris på tråd. så jag köpte rosa, vitt och svart. 15 kr per rulle, som hittat tänkte jag. och så hade dom mindre rullar med overlock tråd för 25 kr st. också som hittat. tyvärr fanns det väll inte så bra färger, men jag fick tag i mörkbruna rullar, det passade bra i hop med svart. sen åkte jag vidare till Dollys, på Odenplan. läste lite tidigare att det skulle vara himmla bra och bra priser, men vresig personal. jag skulle nog säga att det var som en jädla skattkammare och en rolig tant och en rolig farbror som jobbade där. jag handla en massa! 2 meter svart mellanlägg, för 25 kr metern. det känndes som bra kvalitta på den menjag har inte använt den än. sen hittade jag två meter tjock trikå, svart som natten och hur bra som hälst, 90 kr/m, det tyckte jag var ett bra pris för den kvaliten. sen hade dom en massa små korgar med fint ihop vikta stvar, 25 kr/hekto. jag hittade dock ingen bit som ropade efter mig, men dom hade även en massa snuttar med mudd, 10 kr/hekto, så jag köpte två bitar. och så hittade jag en bra bit tunn trikå som är perfekt att fodra huvor mm. utöver det så hittade jag 5 st dragkedjor, 5 kr st. som hittat! och knapparna sålde dom för 1 kr st. så det vart 35 st helt ljuvliga och 10 st stora säkerhetsnålar. hela kalaset gick på 330 kr. jag kommer garanterat att ta fler vändor dit. tyvärr, så hörde jag den trevliga tanten berätta för en annan kund att dom ska sälja lokalerna och slå igen, så dom beställer inte in nå mer tyger verkade det som. det sög ju, för det verkar som att dom funnit sen urminnes tider och har en stor stamkundskrets. men jag ska åka dit så ofta jag kan tills dess. som sålde ut alla fodertyger för 25 kr metern också.

 

 

men det bästa av allt som hände igår var ändå det sms jag fick från DHL, min overlock fanns att hämta på pressbyrån i sollentuna. jag hann med bussen och mötte bejb och hämtade hem henne. och guuuu så fin hon är! och så bra hon går! så jag satte gång och sydde en anorack jag hittade i senaste sömnadsmagsinet. så här ser den ut än så länge:

 

jag är inte så nöjd med fickan utanpå eftersom att det var en söm som vart sne, men jag var tydligen för lat för att srpätta och göra om, och jag tror inte att det kommer att synas så mycket när allt är klart. nu ska jag bara sy en till huva av fodertyg och sätta fast, och sätta öljetter så att man kan ha ett snöre i. egentligen så skulle det vara en mudd, men jag tyckte inte att det såg så tjusigt ut på bilderna från tidningen. menjag sätter muddar i ärmarna och fållen längst ner istället. sen är den klar! jag ska köpa lite vit textilfärg så ska bejb få måla en döskalle på ryggen. kommer bli ascoolt. kanske.

jag trodde också att jag hittat ett bra mönster för brallisar jag kunde sy till tröjjan, men när jag kollade igår så såg jag att det var kortbyxor för småtjejer. och jag måste säga att det irriterade mig. för det första så finns det dåligt med pojk kläder i affärena. hur praktist är det att ha en kortärmad skjorta eller tajta jeans under overallen när elias ska leka på dagis? det är ju fint och så, men som jag förstog det när jag hälsade på sist så sitter han bara still när han kollar på pingu, annars klättrar han på golv och tak, och då passar det sig inte. så han måste ha kläder han kan röra sig i. och av tio plagg till barn i sömnadsmagasin, så är det bara 2, max 3 plagg till pojkar. jag ska leta vidare efter andra tidningar att premerea på, för jag tyckte inte att den var så himla kul överlag. ett par tre bra mönster men jag fanner ingen insperation och sy lusta när jag blädrar igenom den.

jag fotade mina inger också. (s)inger, så att jag också deltar i sysidans snoppmätartävling.

nu ska jag ta och göra något annat en stund. kolla på alla fina bilder som är upplagda här och få så mycket inspiration så jag exploderar.

en annan grejj bara, jag läste att man inte får göra reklam för enga bloggar, men jag har hittat en som är så ljuvlig och får en att vilja vara så bra. 

http://www.underbaraclara.nu/

hejdå!

Inlagt 2010-11-27 13:12 | Läst 5214 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Symaskiner Tyger 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-11-27 23:38   emelie forsslund
Aina: Ja, jag tycker också att det känns väldigt tråkigt, fast jag bara vart där en gång. Vi får hålla tummarna att nån annan sömnadsinteriserad kanske vill köpa upp dom.
Agneta: Vilken fin respons! Nu blev jag pepp på att göra nått fint att lägga upp!
 
2010-11-27 20:07   Aina Svensson
Jättetrist att Dollys ska stänga. Jag var där för någon vecka sen. Då hade de 10%. rabatt. Jag har handlat där under många år och jag har aldrig sett nån rabatt förut så min första tanke var: Måtte de inte stänga
 
2010-11-27 17:32   Agneta Lindström
Vad roligt att läsa om din fredag och kika på dina bilder. Samtidigt var det tråkigt att höra att Dollys ska säljas/stängas, det är ju en av de bästa tygaffärerna i Stockholm. Det ska bli roligt att följa din blogg och se vad det blir av allt du köpt.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons