Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Bomull och Brodyr

Att använda sig av det man har eller hittar på loppis är en inspirerande utmaning.Dessutom är det så himla kul!

Dotterns hippieperiod är förbi

Vår dotter hade en period då kläderna skulle vara fotsida och tyget skulle vara hippi inspirerat. Hon hittade ett tyg som jag var väldigt skeptisk till då det gällde att sy i. Men till slut så hittade vi en modell som var lätt att sy. Hellång klänning sydd som en tub med dubbla breda resår upptill. Hon var väldigt fin i den klänningen, men hippi perioden tog snart slut och klänningen hamnade i min tygtunna där tvivelaktiga tyger brukar hamna.

En dag i våras fick jag ett "tygsug", ville så gärna sy något, men vad? Då hittade jag det här tyget och tänkte att så tokigt var det ju inte. Jag har ett bra klänningsmönster som jag ofta använder,modellen är enkel och det är ju tyget som bestämmer karaktären på  klänningen. Resultatet blev över förväntan och jag har använt  den här klänningen flera gånger i sommar.

Tveksamheten över tyget berodde på att det är ju inte precis ett bomullstyg, ganska glansigt.Vill man inte nåla tätt så  får man verkligen hålla tungan rätt i munnen då man syr. Har man lätt för att svettas är det här inget tyg att rekomendera. Trots det så blev resultatet ganska bra

Inlagt 2013-08-03 19:12 | Läst 6033 ggr. | Permalink
Kategorier:
Överdelar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-08-03 22:52   Pia Lindemann Larsen
Snyggt tyg.
Kul att du kunde återanvända det.
 
2013-08-03 21:21   Anna Söderström
Gillar verkligen tyget och modellen!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons