Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Inför julafton

Julmarknaden gick si så där. Det var något fel på värmeanläggningen så vi stod med ytterkläder inomhus. Jag sålde en del, fick igen avgiften och lite till. Grytlappar med julmotiv, pulsvärmare och julstrumpor gick bäst. Det var ca 14-15 hantverkare som ställde ut sina alster, vackra träsnidade saker, smycken, scrap-booking med julkort, dockkläder, änglabordet (allt med änglar, textil, trä, brevlådor, smycken m.m.) tovat, två med lapptäcksarbeten, julbockar klädda med granris, även Röda Korset hade ett bord, och en del till. Det fanns lite av varje där.

Rummet är nu i stort sätt klart, fattas lite lock och kontakter till det elektriska, dessa kommer på ikväll då vi ska börja möblera. Idag ska jag tömma bokhyllan, den ska flyttas in. Sen ska jag leta i mina tyger, jag har för mig att det  finns ett tyg där som passar till gardiner. Ser det framför mig och tror att det blir perfekt. Men minnesbilden kan vara fel så jag får se om det blir detta eller ett besök på Stof och Stil. Ska även ha tag i gardinstänger.

Julsömnaden är i nästan klar. Jag fick en idé till julbordsdukningen. Jag har sytt var sitt hjärta med broderat God Jul och så namnet på mottagaren, dekorerat med olika band. Inget hjärta är det andra likt, var och en ska få sitt julhjärta. Jag ska nu sätta i band så det kan hänga, sy ihop dem och fylla dem med vadd. Det ska bli små paket som ska ligga vid tallriken. Förra gången jag hade julgäster gick jag på keramikkurs och gjorde hjärtan med plats för ett värmeljus, ristade namnet på julgästen och glaserade i rött. De fick var sitt vid bordet, det blev uppskattat. Så i år blir det sydda julhjärtan till gästerna. Jag har även gjort några till mina allra bästa vänner, de ska få dessa med posten istället för julkort.

Det känns som om det är mycket kvar till jul, tiden kryper närmare i allt raskare takt. Julklappsinköpen är inte klara, inte julmatsinköpen heller. Julstädningen har fått vänta tills rummet är klart. Så det full aktivitet de närmaste veckorna, men det ska nog gå. En sak i taget utan att tänka för mycket på vad som inte är gjort. Det är oftast det som stressar, allt som ska göras och ligger framför.

Idag blir det bokhylletömning och hjärtsömnad som jag koncentrerar mig på. Resten får vänta till imorgon. Eventuellt en tur till Stof och Stil ikväll om inte gardintyget är vad jag har har på näthinnan.

Inlagt 2007-12-11 09:37 | Läst 6254 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons