Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Bo i dimma

Igår slipade hantverkaren betonggolvet i det rum som renoveras, det ska bli rakt och fint underlag inför klinkersättning. Han hade inte i förväg berättat vad han skulle göra denna dag, för då hade jag kommit igång med plast och häftmaskinen/tejprullen. När han öppnade dörren var rummet ett rökrum, helt dimmigt, själv stod han som en snögubbe mitt i detta.

Vi bor i ett äldre hus, ursprungligen byggt 1911, med gamla spegeldörrar, karmar och trösklar, inte helt tätt om jag säger så. Hela huset är täckt av putsdamm, från golv till tak, golven, tavlor, lampor, böcker, bord, stolar, stoppade möbler, växter, kläderna och skorna i hallen, alla saker, ALLT har detta putsdamm. Igår orkade jag bara inte se detta, låtsades som ingenting, som strutsen med huvudet i sanden satte jag mig att läsa sista boken av Åsa Larsson, Svart stig. Imorse gick jag upp på ovanvåningen till mina tyger och symaskin, fortfarande med skygglappar. Märkligt beteende.

Men det är bara att se sanningen i vitögat. Det blir till att städa hela huset, från golv till tak. Idag kommer inte hantverkaren, flytspacklet ska bränna innan det är dags för nästa moment, grundmåla gipsväggarna, tror jag. Hoppas bara han är klar med slipmaskinen.

Jag vet knappt vart jag ska börja, men jag startar nog med golven, sen badrummet och köksbänkar och matplats, så vi inte får damm i håret efter duschen eller i maten. Kaffet blir nog inte heller så gott med puts i bönorna.

Det känns faktiskt tröstlöst och som ett evighetsarbete, dessutom är hantverkarna inte klara på länge än, det kommer kanske mer damm och elände. Jag har ju precis haft samma elände på ovanvåningen och nu är det här nere.

På söndag ska jag och min vänninna till Färg & Form i Malmö, de har jubileumsöppet då, jag får nog trösta mej med lite inköp där.

 

 

 

 

 

Inlagt 2007-10-25 13:04 | Läst 6735 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-10-25 17:13   Maria Hellqvist
Åh herregud vad jobbigt, sånt är ju så himla tråkigt att städa bort också. Vi bulkade in pellets för knappt ett år sen och efter det hade vi fint, fint sågspån i hela källaren. Nästa gång ska jag tejpa pannrumsdörren!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons