Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Inklämd i bygget

Mitt i rummet sitter jag vid min symaskin omgiven av byggmaterial och övriga möbler som alla står även de i mitten av rummet. Tygerna ligger inte där de brukar vara, trådasken, nålasken och andra askar befinner sig inte staplade på sidobordet. Min vita trådrulle är spårlöst försvunnen. Bokhyllan med mina syböcker är nermonterad, syböckerna och mönstrena har hamnat mellan två större möbler, ikväll får jag ha flytthjälp så jag kan få fram dem. Trots plastöverdrag är skärbordet konstant täckt av  damm. Det är betydligt omständigare att sy något i denna röra och begränsade plats. Jag hade tänkt göra ett uppehåll vid symaskinen tills det var klart, men det har varit svår abstinens.

Så det blev av med plastöverdraget, dammtrasan svepte kvickt över skärbordet, tygerna åkte fram och täckte snart gästsängens hela omfång. Jultygerna ligger vid huvudkudden, barntygerna i fotändan och alla andra där emellan. Nu ska jag sy julklappar tänkte jag, men då kom ett mail från Quilt University, jag har ju anmält mig till en kurs där, och det var redan första lektionsbrevet som damp ner på mailen. Tiden går fort, tänkte att det skulle nog vara klart i rummet tills det var dags med kursens första brev, men så blev det inte. Jultyger och barntygerna får vänta ett tag för nu ska det sys änglar, Elegant Angel heter mönstret, sys i paper-piecing. 

Jag har satt igång med en rad änglar, fem änglar i rad har jag tänkt mig, två är klara och den tredje på gång. Tygerna jag använder är nästan huvudsakligen batiktyger, förutom vingarna.

I kursbrevet beskrivs olika tillvägagångssätt att sy paper-piecing, den teknik jag brukar använda, att sy från baksidan och även en annan metod där man syr från framsidan. Dessa fem änglar syr jag som jag brukar, sen ska jag sy en separat ängel i den andra tekniken, för att testa denna metod.

Idag ska jag besiktiga bilen, alltid ett orosmoment, bara inte de hittar fel som kostar för mycket att reparera. Vi är beroende av bil i vår vardag, här i byn finns inga affärer eller annan service. Fast vi har ju förståss macken, med lite mjölk och bröd om man skulle ha glömt handla någon enstaka vara. Men de är dyrare, glömmer aldrig att jag fick betala 45 kr för ett halvt kilo kaffebönor. Skulle ha gäster och upptäckte en ½ timme innan deras ankomst att jag hade slut på kaffet.

Jag längtar riktigt mycket efter att allt ska bli klart här hemma. Det är en faslig röra överallt och mycket svårt att hålla rent.

Inlagt 2007-10-19 10:34 | Läst 6684 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-10-19 16:54   Ulrika Lindh
Jag känner med dig, vi är inte heller klara med vår renovering riktigt men den värsta röran är tack och lov över. Samtidigt som det är roligt är det ju så jobbigt!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons