Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Växthuset och Quilt University

Nu har helgen varit och vardagen är åter här, barnbarnen är hemma hos föräldrarna igen. Växthuset och trädgården har varit min inspiration igår och idag. De frön jag satte är nu stora plantor och vistas nu utomhus i en nygödslad rabatt. Det ska bli spännande att se hur de växer till sig ytterligare. Jag fick mitt växthus i höstas, det blev uppsatt lite sent i år, inte förrän till påsk stod det klart, så det blev sen sådd. Trodde jag skulle så rosmarin igår, men enligt instruktionerna för sådd så ska frösådden stå 2-3 veckor i kylskåpet, dit har det inte kommit än, blev lite snopen.

Såg ett danskt program om örter på TV2 igår, måndag, textat på svenska, korta program där en ört per program avhandlas. Igår var det Aloe Vera, många tips om hur man kan göra egna krämer och annat utav denna växt. Recepten finns på Danmarks Radios hemsida, har provat gödselvatten på brännässlor och mina växter ser ut att må bra av detta. Förra veckan var det ginseng, man kan tydligen odla detta själv, dock tar det 4-5 år innan roten är klar för användning.

Idag har maken har tagit mått och ska tillverka hyllor i plåt som jag kan sätta upp längs ena väggen i växthuset.

 

I fredags anmälde jag mig till en gratiskurs på Quilt University i USA. Kursen innehåller inget sy-moment utan handlar om bårdens betydelse för det färdiga resultatet. Kursen omfattar två lektioner, varav jag läst igenom lektion ett. Här kan man byta ramar på uppritade quiltar och se hur varierande slutresultatet blir. I kursen jämför man med foto som sätts i ramar, ett äldre foto på farmor har oftast en ram som speglar den tidsepoken, medan foton på barnbarnen eller semesterbilden har en andra ramar.

Praktiskt fungerade förfarandet smidigt, man fyller i en anmälan på deras hemsida, får ganska omgående ett mail med ett lösenord, loggar in på deras hemsida och kommer in på kursens sidor.

Quilt University har andra kurser, som kostar lite dollar, men det verkar inte så dyrt, t.ex. kursen med änglar i paper-piecing kostar 18 dollar och jämför man med priser på mönster så blir det inte så dyrt. I och för sig så finns det många gratismönster på nätet också. Jag ska nog prova en kurs i alla fall så småningom.

 

Ha det bra

Lisbeth

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2007-06-19 15:19 | Läst 3443 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons