Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

L8s blogg

Sömnad är mitt intresse och här kommer jag skriva och visa en del av det som jag skapat.

Student 2013

Puh, så var det avklarat med studentfirandet! En jobbig och stressig tid både för student och dess föräldrar. Mycket förberedelser och planerande. Jag tog 3 dagars semester och det är jag tacksam för nu. En dag innan, studentdagen och så dagen efter. Verkligen skönt idag, dagen efter att vara ledig. 

 En lycklig student!

Tänk vad tiden gått snabbt, inte var det längesedan som det skulle väljas linje och skola. Min kära dotter valde att inte plugga på hemmaplan utan på avstånd så det krävdes att flytta. Jobbig tid den första då hon flyttade, mycket prat i mobil och skype var det första året. Nu det tredje året har det ibland gått hela veckan utan vi pratats vid. Blev lugnare, visste att hon klarade sig bra själv. Fina och trevliga kompisar träffade hon på skolan som jag hoppas ska hålla kvar kontakten nu när de skiljs åt. 

Studentdagen blev en våt dag. Dagarna innan så har det varit kanonväder men just den dag de skulle springa ut var en grå och regnig dag. Inte för det verka spela så stor roll för alla glada och lyckliga studenter men lite sol hade inte skadat! Regnet avtog visserligen sedan men den stund de gick ner från skolan till stan då öppnade sig himlen totalt och det vräkte ner.

Detta regn dränkte alla studenter (och även släkt och vänner förstås!!) och min kära dotter som färgat sitt hår rött innan student fick en lite lätt rosaaktig klänning upp till!! Så väl hemma igen fick det bli byte av klänning och in med "rosafärgad" i tvättmaskin och Vanish och sedan in i torkskåpet eftersom klänning skulle på igen till efterfesten. En av våra gäster som inte sett klänning innan ville ta sig en titt innan den torkat färdig i skåpet så jag hämtade den och upptäckte då att den krympt!! Minst en decimeter säkert! Underklänning som innan hängt upp en bit innan för klänningen hängde nu ner en rejäl bit ner. Dottern tyckte dock inte det gjorde så mycket utan kommenterade glatt "ikväll ska det vara kort, det gillar de säkert". Det tråkiga just nu är att foton på henne med student mössa och klänning hade vi tänkt ta efteråt eftersom det hann vi inte innan hon sprang ut! Ja, så det får bli kortkort på kort :)

Bild här på klänning som den såg ut när den var färdig sydd. Får väl se hur den ser ut nu imorgon när jag träffar henne igen efter alla efterfester:)

P.S. Tvätta tyg innan ni syr! :)

Inlagt 2013-06-14 13:19 | Läst 8990 ggr. | Permalink
Kategorier:
Klänningar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-06-16 18:01   Lotta Nilsson
Tack René! Ja, nu ska jag vila lite efter allt vad studentfirande innebär. Två uppvaktningar dagarna efter var vi på och precis nu skickat iväg dottern på resa till Magaluf med studentkompisarna, vilket kan vara nog så oroligt:) Får väl ta tag ett nytt syprojekt så jag kan tänka på något annat än oroa mig för mycket.
 
2013-06-15 20:45   René Edwards
Grattis till dotterns genomförda student och till att du var den som fick allt att fungera! :-)
Det där med tyg är svårt speciellt med fin-tyger! Man vill ju helst att de ska vara så fina som de är nya! Men jag har också gjort missar som du och många andra och nu tvättar jag till 99% allt jag ska sy. Inte muddtyg däremot! Klänningen blev ju så vacker och sen är det tur med dessa positiva ungar! Klart att en kortare klänning går bra och hur många modeller har inte en underkjol som hänger under!?
Nu får du passa på att vila ett tag, gissar att du har nya projekt på G! ;-) Kram, René
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons