Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Kreativa Detaljer

Stressad!

Några veckor kvar i skolan och självklart så kommer alla inlämningsuppgifter och liknande då.

Jag som hade tänkt att hinna med så mycket innan jul. Jag tänkte sticka ett par vantar till mamma i julklapp, och virka en mössa till mig själv samt en massa andra grejor. Dessutom köpte jag ett rött spetstyg härom veckan som jag tänkte göra en julklänning utav men så mycket som vi har i skolan jut nu så kommer jag aldrig hinna..

Idag har jag lämnat in en reflektion , och skrivit till lite grann inför en presentation som ska redovisas imorgon. Dessutom så fick vi reda på imorse att dräkterna till Nobel skulle varit klara idag.

När vi fick reda på det tänkte jag och min kompis; Visst, vi är ju strax klar med vårt, det är ju bara några sömmar kvar som ska sys. Det hinner vi lätt med på tre timmar. Jovisst, ellerhur! När jag skulle sy i dragkedjan i byxorna så kom vi på att vi skulle testa dem innan. Så min kompis som har rätt storlek gick iväg för att testa dem. Efter en stund kom hon tillbaka och berättade att hon inte ens fått på sig dom över rumpan, vilket var jättekonstigt tyckte vi. Men efter en noggrannare undersökning kom vi på att vi sytt byxorna efter ett mönster på tights som är ämnad för stretchigt tyg, vilket vi inte har.. Våra byxor saknade 21 cm över stussvidden.. Så vi ägnade åtminstone en timme till att tänka hur vi skulle göra och har nu bestämt oss för att göra kilar. Vi hann nästan klart med ett par byxor idag, nu har vi bara två byxor kvar vilket innebär att vi kommer få vara i skolan och sy klart på studiedagen på onsdag.

Egentligen hade jag behövt studiedagen till annat. Som t ex. på fredag så ska vi ha samlat ihop all fakta vi behöver och färdigställt en presentation i samhällskunskapen. Vi har fått starta egna kampanjer om valfritt ämne, vilket har varit jättekul men vi har väll inte jobbat så jätteflitigt under lektionerna så vi har väldigt mycket kvar att göra innan fredag. Dessutom har jag en historiauppsats som helst ska vara inlämnad redan på onsdag.

Jag hinner inte riktig med mig just nu, men tre veckor till kan jag nog klara mig sen är det ju jul!

 

 

Postat 2012-12-03 16:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nobel Nightcap

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev något på bloggen. Har haft så mycket att göra både i skolan och på fritiden.

Nu har vi i äntligen satt i gång och jobbat med kostymerna till Nobel Nightcap, och det är riktigt roligt måste jag säga. Eftersom jag inte får avslöja temat så blir det väldigt svårt att berätta om vad jag håller på att skissa på just nu.

Det jag kan berätta är att jag var den enda som kommit med idéer till ett av rummen, och fick därför jobba helt själv med fyra personer som ska ha dräkter.                                                 Igår fick jag förstärkning av en kompis som inte riktigt visste vad hon skulle jobba med. Det är alltid skönt att kunna bolla idéer med någon annan, och som vilket i det här fallet är svårt eftersom jag inte får avslöja något om temat. Vi kom i alla fall fram till några riktigt bra idéer igår, och vi var med skolan och handlade tyg. Jag kan säga att jag har nog aldrig riktigt varit så nöjd över ett tygköp som jag var igår. På dagens lektion så har vi draperat upp våra kostymer och på fredag börjar vi med mönsterkonstruktionen. Längtar!

I övrigt så har jag monterat ihop min gris, jag har några varv kvar på koftan innan den är riktigt klar och så har jag några delar var på traktorn. Det går framåt, men väldigt långsamt.

Dessutom så har vi haft så sjukt mycket i skolan dom senaste veckorna och än är det inte över.. Imorgon har jag en redovisning i Tradition och utveckling, vi ska berätta om  en stilikon, jag har valt att skriva om Madonna, varför vet jag inte riktigt men det kändes bra för stunden. Jag har inte kommit långt, har bara hunnit sätta ihop ett kollage så nu får jag spendera kvällen med att leta efter lite mer specifik fakta. När jag är klar med den uppgiften har jag en engleskauppgift tills på måndag. Det känns nästan som att jag inte hinner med något annat än skolan just nu och det är skönt att det är lov.

Det är ju dessutom snart helg! Och jag längtar. Jag har två kompisar från Sundsvall som kommer och hälsar på i helgen och det kommer bli superkul!Har inte träffat dom på länge och så kan det vara skönt att ha något annat att tänka på ett tag.

Det får räcka för så länge, om jag har tur så har jag mer tid för att skriva nästa vecka..

 

Postat 2012-10-10 18:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tema.

Mitt garn har äntligen kommit! (Det kom i fredags men har inte haft tid att hina öpnna paket förrän idag). Min faster hade även köpt till garn och en beskrivning hur man virkar en traktor som jag också fick! Rätt kul faktiskt, funderar på att ge traktorn till pappa i farsdagspresent kanske.

I somras köpte jag en bok om Amigurumi som jag "hittade" imorse. Så idag har jag virkat en gris  eller iaf delarna till en gris jag har inte riktigt haft någon ork att montera ihop den och dessutom har jag inte nog med stoppning till hela.

Jag har snart virkat klart ena ärmen till min kofta också, tänkte hinna göra de innan jag går och lägger mig.

Måste även öva lite inför engelskaredosvisningen imorgon, vi ska berätta om en nyhet från ett engelskttalande land vilket inte är så jättesvårt men man lär ju kunna de man berättar om så man slipper sitta och läsa innantill.

Imorgon får vi även veta vad temat är inför årets Nobel Nightcap! Vi i skolan har fått äran att få sy kläderna till personalen som jobbar på Nobel Nightcap även i år. Fast i år så har vi mer än dubbelt så lång tid att hinna sy dräkterna på än vad vi hade förra året. Det ska bli riktigt kul att få sätta igång!

 

 

Postat 2012-09-16 21:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fullt upp.

Hej!

Nu är jag tillbaka i Stockholm! Rena rama ledigheten kan jag säga!

Jag har haft så otroligt mycket att göra den senaste veckan! Min pappa är mjölkbonde och har ungefär 70 mjölkande kor. Vi har en mjölkrobot, och automatisk utfodring, så egentligen borde man inte behöva sköta de delarna, men när utfodringen vägrar att fungera riktigt så tar det otroligt lång tid att få till grejerna. Min pappa var dessutom på semester förra veckan så jag fick klara mig själv. Och jag kan säga att jag spenderade nog nästan hela dagarna i ladugården för att se till att allt fungerade. Så planerna jag hade inför veckan får skjutas upp till höstlovet. Jag har i alla fall hunnit stoppa två par jeans åt mamma och lagar en overall åt pappa, men det är inte ens hälften av allt som skulle lagas. Min rockabillyklänningen har jag nästan inte haft tid att tänka på, men nu ikväll har jag i alla fall börjat skissa om den så får vi se hur den blir i slutändan.

Min faster var jättebussig och beställde hem mer garn åt mig, så jag kan fortsätta virka på min kofta. Garnet som jag har nu är nästan slut, och det är så otroligt svårt att hitta ett garn i samma nyans. Det är ganska svårt att hitt just det märket också, jag tror det har slutat tillverkas, men min faster lyckades hitta ett par nystan till mig i en fyndlåda, så nu väntar jag bara på att få hem dem.

Jag har nästan sytt klart jeansövningen i skolan, jag blir garanterat klart med den på torsdag. Det är bara linningen, knappen och knapphålet kvar som ska fixas. Det var dessutom en lättnad att komma tillbaka till skolan och inse att man inte ligger efter i ämnet, min lärare hade planerat att vara klar med jeansen förra veckan men jag antar att min klass jobbar lite långsammare än vad min lärare tror..

Vi har också gått igenom vilka högskolor som finns att söka efter gymnasiet, och som är intriktad på just textil. Jag vet inte riktigt vad jag vill gå, men jag antar att det blir något som har med ekonomi eller entreprenörskap. Vi har en entreprenörskurs i skolan just nu, och jag tycker verkligen att det låter jätteintressant att starta och driva ett företag. Vi hade en uppgift som innebar att vi skulle intervjua en entreprenör om deras företag. Jag intervjuade mammas kompis som är medium och det var verkligen jätteroligt att få höra om hennes liv och företag. Jag tycker andevärlden är riktigt spännande och skulle gärna gå på en seans, men det får bli längre fram i livet. Jag har nog inte riktigt råd just nu om jag ska ha råd att kunna pyssla och grejja på kvällarna. Uppgiften skulle dessutom vara inlämnad ikväll, för vi ska redovisa imorgon, så jag har suttit med den sen jag kom hem från skolan så nu börjar jag bli lagomt trött!

Börjar halv 9 och slutar halv 12 imorgon, känns som en rätt onödig dag men det kan vara skönt med lite ledigt ibland också!

Godnatt!

Postat 2012-09-10 22:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kliar I Fingrarna!

Hej!
Idag är jag verkligen på ett sådant bra humör när fingrarna bara kliar och jag vill göra hur mycket som helst! Jag har under eftermiddagen/kvällen sen jag kom hem från skolan varvat med att virka, sticka och rita. Ibland så kommer det sådana här "kreativa stunder" och då vill man ju gärna hinna med att göra allt som man tänkt sig, synd bara att tiden inte räcker till!

Idag har jag börjat virka på en ärm till min kofta, jag har också hunnit sticka en bra bit på en halsduk som jag började med i våras, dessutom har jag ritat en tiger.

Tanken bakom tigern är att jag ska scanna in den i datorn, bearbeta den och sedan använda som mall till t-shirttryck. Jag är inte riktigt klar med hela tigern, det är bara några små detaljer som ska justeras. Jag hade tänkt hinna klart med den tills imorgon, så jag kan scanna in den på skolan. 

Imorgon eftermiddag blir det hemfärd, hem till Sundsvall, jag har inte varit hemma på ungefär två veckor men det känns som evigheter sedan. Hade tänkt att hinna laga en hel hög med arbetsbyxor åt pappa i helgen, han är mästare på att slita ut byxor, spräcka dom i grenen och ha sönder blixtlås. Men det är bra övning, och han är inte så noga hur det ser ut, mer bara att det är helt och kan användas.

Jag har så mycket jag vill sy och grejja med just nu; Laga pappas byxor, sy överdrag till sadlarna i stallet, tänkte också sy ett överdrag till min hjälm.. Dessutom har jag börjat på en Rockabilly-klänning och som jag verkligen vill ha klart så fort som möjligt. Har iallafall kommit så lång att kjolen är klar, överdelen visste jag inte riktigt hur den skulle se ut men nu har jag bestämt mig! Vi gjorde en draperingsövning i skolan i fredags och den skulle passa alldeles utmärkt till klänningen! Bild kommer så småningom!

Jag vet inte om jag har så mycket mer att skriva om.. Nu ska jag iallafall fortsätta med tigern så att den blir klar.. Och så måste jag ju städa förstås.. Ha en fortsatt trevlig kväll!  

Mikaela

Postat 2012-08-30 20:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Om Mig!

Hej!

Varför inte starta en blogg om det jag tycker mest om? Pyssel! Jag älskar att pyssla med allt möjligt, jag virkar, stickar, syr, ritar, klipper och klistrar.

Jag ska börja med att presentera mig.

Mikaela heter jag och är en tjej på 17 år. Jag går andra året på hantverksprogrammet med inriktning mode/textil. Vi syr en massa i skolan och har hunnit med att sy en kjol, en skjorta.  Nu håller vi på med att sy en jeansövning så här framöver ska vi börja sy byxor också, vilket jag ser fram emot.

Jag har alltid varit intresserad av att pyssla, så som att rita, sy. När jag var liten brukade jag ta glasflaskor från min farmor som jag sedan målade ansikte på och satte dit hår av garn, och så sydde jag självklart kläder till dom också. Jag sydde även kläder till mina andra dockor, och till mig själv ibland. Jag har också haft stort intresse av att virka ock sticka. Min farmor lärde mig hurt man virkar, men bara lösmaskor, så vi lär ha en hundra meter lösmaskor liggande någonstans i förrådet. Sticka har jag också gjort, mest halsdukar, men för något år sedan så stickade jag även ett par vamtar. De kanske inte är så fina men övning ger färdighet! Men stickning lär det bli mer av nu i höst, det är lite mysigt att sitta inne i värmen och sticka när det är kallt och ruggigt ute. Dessutom har jag fått en massa mönster och garn ov mormor!

Nu i sommar när jag var och hälsade på min mormor fick jag en underbar bok, som heter "100 handarbetsidéer". Den är från 70-talet så den har ett par år på nacken, men jag verkligen älskar alla mönster i den. Just nu håller jag på att virka en strandkofta, har dock bara hunnit klart med oket men det är en bit på väg.

Jag tror det får räcka för idag, måste ha något att skriva om senare också!

 

70-tal Kofta virkat
Postat 2012-08-29 21:10 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons