Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Julkalender #14

Böcker! Specifikt handarbetsböcker.

Jag går ständigt an om att alla ska låna sina handarbetsböcker på biblioteket och spontanhandla på loppisar. Det är bra nog. Fast saken är den att det är nog mycket till mig själv som jag tjatar. Jag lånar visserligen på biblioteket och handlar absolut på loppisar när jag hittar något men så får jag härmed erkänna att jag även går bananas på Bokus ibland. Då blir det inte en bok utan det kan bli en liten trave. Brukar ha en budget på 2000kr. Oftast är det ett speciellt område som just då är extra intressant. En gång tänkte jag att jag ville sy en Tilda-docka, så jag köpte på mig alla böcker av Tone Finnagner. Jag har ännu inte sytt någon men väl virkat en (det är något år sedan). Ville sy en väska och vips så låg det tre nya böcker i brevlådan. Jag kan nog till viss del förstå dem som är spelberoende eller kanske inte.

Min man tycker såklart att det blir lite väl många böcker. Men visst jag får handla så länge jag har plats sedan ska jag börja ge bort böcker. Det känns sådär. Visst jag har rensat ut lite böcker fast inkontot och utkontot är inte balanserat. Maken grymtade när han hittade två böcker om trasmattevävning bland sina tråkiga pärmar och mappar. Fast jag har ju fått dem efter hans mamma, så det är väll helt naturligt att de kan stå där?

Alla bokmärken i böckerna är projekt jag ska göra någon gång, kanske om tid ges.

Inlagt 2017-12-14 05:48 | Läst 1476 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2017-12-14 12:07   Ann-Kathrin Carlqvist
Kors det finns fler än jag som samlar "fakta" för olika projekt o tekniker. Tilda-spåret följde jag också med 4 böcker och förstorade alla mönster i rätt skala. Men ingen modell syddes utan jag sålde böckerna med alla mönster till en hugad spekulant.
Jag har tom så många hobbyböcker att jag gjort en Excel-databas för att i alla fall undvika dubbletter.. ;-)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons