Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Segla förutan vind?

Kreativt i syhörnan men på sysidan verkar stiljte råda. Det är glest både här och där. Så vart försvann alla aktiva? Blev det bara fluktare och några stammisar kvar? Jag sitter inte inne med några svar, men undrar om jag själv ska söka nya jaktmarker.

Vem sköter sajten? Vilka regler gäller? Jag hittar visst inget längre.

Det känns lite vemodigt hos mig.

// Anna 

Inlagt 2017-06-08 15:52 | Läst 1189 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2017-06-18 18:21   Pernilla Fe
Det är svårt att tävla med de stora "gilla"-sajterna (facebook, instagram osv). Sysidan är en nischsajt och på facebook får man hur många gilla som helst på kort tid om man lägger upp det man sytt. Snabb belöning och bra för egot. Dåligt för Sysidan.

Sen försvann ju en hel skrälldus med människor när ett troll var här och härjade för några år sedan, och tog över hela sajten. Det tänker jag inte låtsas att jag inte vet. Så gilla-sajterna är inte hela svaret.

För egen del så trivs jag bäst med bloggformatet. Och Sysidans blogg är väl trevlig men lite oflexibel så jag bloggar nu på en sajt jag driver själv. Mest för dem jag känner men alla är välkomna förstås.
 
2017-06-17 23:49   Anna Söderström
Jag uttryckte mig lite klumpigt. Jag håller med om allt du skriver. Det här är en stor uppgift.
 
2017-06-17 12:00   Ann-Kathrin Carlqvist
Förtydligande: Jag tolkade frågeställningen som hela Sysidan, för det är ju där aktiviteten gått ner med antal besökare och inlägg/frågor i diverse forum.

För mig är inte bloggavsnittet det viktigaste med SYSIDAN utan jag ser det som en inspirations- och kunskapskälla. När det gäller andra delar så är jag nöjd med att all praktisk och teknisk input här om allehanda textila tekniker och dito problemställningar som ventilerats under åren. Dessutom att det är sökbart och har en ämnesstruktur. Jag har lärt mig mycket från tex brodyrforumet när jag var helt ny på brodyrmaskin 2010.

Om jag ser en fråga om något ämne jag kan så ger jag tillbaka till "noviserna" med att svara utifrån min erfarenhet.

Jag kan inte se att tex Facebook-grupper inom olika textila tekniker kan ersätta Sysidan för där är det mycket mer ostrukturerat och dålig disciplin från deltagarna.

Vi behöver "bara" aktivera fler medlemmar. Men HUR gör vi det?
 
2017-06-16 18:16   Anna Söderström
Precis. Har man inga idéer, så bör man inte klaga. Vad har andra bloggar som inte denna har?möjlighet att länka utan att gå in i källkod? Tillåtelse att ha reklam, klickbara länkar för provision? Blogginläggen har trots allt en skara läsare så det finns underlag. En rejäl brainstorming och undersökning vad folk villha. Mer vägledningar och diy av bloggarna?
 
2017-06-16 15:18   Ann-Kathrin Carlqvist
Håller med om att det är mycket lägre aktivitet mot tidigare. Vad gör vi åt det?!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons