Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Frivoliteter.

Frivoliteter... smaka på ordet. Det är ett lustigt ord. Jag tänker så här när jag hör ordet. Det BORDE betyda en kvinna på 1800talets senare hälft som var alldeles för frimodig, som inte satt tyst i ett hörn och broderade dukar utan lade sig i "männens" värld. Lite surt säger en snorkig adelsfru: "men vad är det för frivoliteter hon tar sig för, hon borde veta sin plats"  Direkt taget ur någon härlig kostymfilm från England. Men nä, det är ett pyssel. Man stickar inte, man virkar inte, man knyter inte, man SLÅR frivoliteter. Det blir små små arbeten. Jag tror, eller är ganska övertyga att jag har några exemplar av små runda plättar i mitt linneskåp som ligger till sig. Nu har jag dock fått en abnorm känsla över att jag MÅSTE prova själv. Jag har inte en susning hur det går till. Så en sväng till biblioteket får det allt bli. Ska ändå lämna tillbaka alla de lapptäcksböcker jag lånat, bläddrat i och sedan insett att jag bara mååååste testa katedralfönster och rosengömma. Å, hur blev det med mended heart jag skulle göra. Eller det där romantiska lapptäcket av gamla dukar men även med några "lone star" på. I rött och vitt... Näää jag vill inte ha, jag vill bara göra. Kanske någon jag känner kan tänka sig att gifta sig eller nått sånt så jag får göra ett storjobb..

Knypplingen som jag inte hinner med, den skulle jag gjort klart kanske. Korsstygnsbroderiet, från 1992 typ. Tråååååkigt!

Sticka benvärmare av det där mysiga ullgarnet som bara ligger?

Inte börja på något nytt, bara göra klart det som finns hemma. Inte börja något nytt, bara göra klart påbörjat. Inte köpa mer material, bara jobba på allt som finns hemma...

Men drömma går ju :)

Anna med högspinn på pysselhjärnan.... inge mer kaffe här!

Inlagt 2013-12-29 19:00 | Läst 4536 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-12-29 22:19   Susanna N
Det finns massor av filmer på youtube om hur man slår frivoliteter. Det är lättare med rörliga bilder när man ska lära sig. Sök på tatting som är den engelska benämningen. Lycka till.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons