Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Prioriteringar

Så här ser min prio-lista ut.
*Arbeta
*Städa
*Umgås med barnen och maken och även någon vän ibland
*Träna
*Handarbeta

Och just i den ordningen också. Detta innebär att arbete går först vilket är ganska naturligt om det ska fungera. Sedan ska det plockas, plockas, plockas, dammsuga, torka, damma, bädda, tvätta, stryka osv. Där ungefär börjar jag bli irriterad och trött eftersom det inte finns något slut på det. Barnen de två vilddjuren tar sin tid, med sina träningar. Jag avsätter gärna en stund och kollar att deras dag varit bra. Nattrutiner som tar sin stund. Nu har sjukvården även gett mig ett FAR (fysisk aktivitet på recept) Vilket är bra, eftersom om jag tränar och motionerar så slipper jag värken. Har jag värk så finns bara arbete kvar på min lista, allt annat faller bort för att sova och gnälla över värk. Okej, då är allt det där gjort och jag ska äntligen handarbeta... ZZZZZZZZZZZZ. Jepp, jag brukar aldrig hinna till själva belöningen som är att få ge järnet i symaskinen eller vävstolen. På sin höjd orkar jag lite virkning, men det är inte virkningen som är UFOt som ligger och väntar på att bli klart.

Jag tor hela tiden att det ska bli bättre med tid, men det blir det inte. Så jag får nog prioritera om lite. Så i går tänkte jag. IDAG ska jag bara handarbeta, hela dagen. Jo visst du! Efter knattefotboll och matlagning så stod fortfarande broderitråden utmanande på bänken och väntade att jag skulle prova min examenspresent. Alltså jag har fortfarande inte provat min broderimaskin!!

Tänkte ladda upp en bild på mina broderitrådar för att muntra upp inlägget lite men får inte till det? Sysidan svarar inte... Så ni får hålla till godo med bara text idag...

Anna som precis ska återgår till jobbandet för att sedan ta cykeln till träningen...

Inlagt 2013-08-26 10:59 | Läst 3464 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-08-27 19:58   Maritha L
Anna! Jag lovar ,det blir bättre med tiden. Visst tar barnens träningar och aktiviteter tid men det är en tid som inte går i repris. Var sak har sin tid njut av vardagssysslor och barnaktiviteter nu medan du kan. Men glöm inte bort dig själv
Kram!
 
2013-08-26 15:28   René Edwards
Man kan ha goda intentioner med insikter och ändå ha svårt att ändra sig. Vanor är svåra att bryta, ovanor ännu svårare! ;-) Men det är bra att hitta något där man kan säga att man är nöjd i vardagen. Då ångrar man inte så mycket sen, tror jag! Stora ord men vardagen är det vi har mest av. Och tiden, ja, den går fortare för varje år! :-)Men försöka är bra!!!
 
2013-08-26 15:11   Anna Söderström
Tack René, jag insåg när jag skrivit inlägget att det behövs lite ändring för att inte vakna upp en dag och inse att livet sprungit förbi medan jag gjorde annat ;)
 
2013-08-26 14:00   René Edwards
Känner igen delar av detta, som min vardag var tidigare. Har själv en annan vardag nu, men också andra saker som pockar. Barnbarnen, gammal mor och kanske lite mindre ork. Så mitt förslag är ändå, försök låt någon annan laga maten en dag och ta dammsugaren. Eller låt bli att dammsuga den dagen och gör det Du vill! Då mår du bättre och alla andra med! Nu vet jag att det är lätt att säga, men prova! Tänk så glada de blir som du förärar med något nytt sedan!
All lycka! René
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons