Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Äntligen inspiration.

Jag har länge velat sy nya kuddar då de gamla var solkiga och fula. Jag köpte för länge sedan innekuddar på IKEA, men sedan visste jag inte hur jag ville ha kuddvaren. Så i veckan som var tog jag en tur på stan och bara gick och hämtade inpiration.

En sväng på Myrorna gjorde att jag hittade en kudde med trasmattevävd framsida. Märkligt nog hade jag just stått på Åhlens och gnällt över den dåligt vävda trasmattan som var i samma kollektion. När jag kollar inslaget så är det både flistyg, trikå och inte alltid bomull heller. Nåja, den får hänga med ett tag, jag gillade färgerna.

Hur som helst så blev jag inspirerad och väl hemma så började jag leta i mitt lager av spets, band och tyg. Resultatet blev en stuvbit i vad jag tror är chenelle som jag fått av min granne. En virkad spets från farmors lakan. Ett bårdband som blivit över när farmors mor sytt örngott. Jag använder karborreband från Clas Ohlson på baksidan. Hade tänkt knappar men tyget är så glesvävt att det brukar vara svårt att få snygga knapphål.

Utan att veta om det så har jag med tiden förstått att farmors mor som dog året innan jag föddes var lika förtjust i lila som jag är. Nej jag ska inte tillskriva henne att vara galen i lila som jag är men ändå så har jag hittat trasmattor hon vävt, gardiner och alla broderade sängkläder i nämnda färg. Farmor muttrade annars bara något om "sista chansen".

Inlagt 2012-04-22 10:33 | Läst 7070 ggr. | Permalink
Kategorier:
Heminredning Vävning 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-04-23 14:37   Ulrika Lindh
Ja nya kuddar sätter "piff" på rummet, dessa blev snygga.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons