Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Röda tråden

Om livet i allmänhet och sömnad i synnerhet

Noll koll

Lapptäcket har fått vila sig lite. Däremot har jag sytt nya gardiner, klippt gräset, krattat, klätt om en fåtölj, putsat alla fönster och planterat om alla blommor. Och ändå känns det som om dygnet har minst 48 timmar för lite.

Mitt "halvt-om-halvt-löfte" till mig själv om att inte köpa en endaste meter tråd eller tyg har gått i stöpet. Netto sålde tråd för 39 kr. En förpackning med 32 olika färger, med tillhörande undertråd. Kunde inte låta bli. Och varför nöja sig med ett paket, när man köpa tre? Ändå ångrar jag att jag inte högg ett par paket till. Det är visserligen inte mycket tråd på varje rulle, men en massa fina färger till hands. Desstutom behöver jag aldrig mer bekymra mig för att jag inte har tillräckligt många undertrådsspolar. Nu har jag 96 stycken. Plus de jag redan hade. Tyg har det också blivit. Var in på Erikshjälpen häromdagen. Wow! Var bara tvungen att greppa ett antal meter ljuvliga bitar. Och alla "pratar" de med mig. Jag vill bli ett par byxor, hallå jag blir snygg som gardin, funderat på nya soffkuddar?, tänk vad mamma skulle bli glad för en rutig yllekavaj....Blir alldeles slut på alla möjligheter och idéer. Måste hela tiden påminna mig om att ta EN sak i taget. Förutom alla planerade syprojekt har jag en hel hög med kläder som ska lagas och sys om. Dessutom skulle jag mer än gärna klä om soffan och fåtöljen i vardagsrummet. Ge mig åtta armar, en hjärna som Einstein och 80 timmar om dygnet. Sedan är jag nöjd.

Vet inte om det beror på alla idéer som sprakar i mig, eller om det är något annat som är galet. Känns ungefär som när man ammar. Noll koll. I helgen skickade jag iväg min dotter på kalas. En vecka för tidigt. Och min tvättid hade pågått i nästan två timmar i söndags när jag väl kom på att det var dags.

Jag älskar min hund, men jag börjar utveckla ett gränslöst hat mot hennes päls. Den som ligger på golvet, i soffan, i sängen, smyger sig in i smörasken och som sitter som små marsvin under strumporna. Min mamma hade en "tanke" om att fernissa katten, och mina funderingar börjar luta åt det hållet. Eller varför inte byta ras på henne? Det är ju inte alla som har en kalmaritisk nakenspaniel. Hmmm....

Inlagt 2007-10-08 20:47 | Läst 5828 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons