Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Emeli syr

Började jobba - slutade sy

Sommarlovet tog slut och likaså orken/lusten att sy :-( Jag går in i mitt syrum ibland och börjar plocka bland tygerna och ihopnålade projekt men så går jag ut igen och tänker att det får bli en annan gång. Ja, ja. Snart så... det gäller väl bara att få ihop lite energi igen. Ett par byxor till dottern har jag dock lyckats göra klara:

Jag har bokat hotellrum till mig och dottern i Stockholm när Syfestivalen är. Det ser vi fram emot väldigt mycket. Elsa har några önskemål om kläder jag ska ha hunnit sy till henne till dess, men vi får se. Hon har ritat ett mönster själv på något som liknar en halvponcho, fast det ska vara en tröja i trikå. Jag får se om jag kan tåta ihop något utifrån det.

Postat 2013-10-07 12:26 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Liten väska

Om en dryg vecka börjar sonen 4:an. Mellanstadiet. Det är inte klokt vad tiden bara rusar framåt. Det var ju bara häromdagen han var en bebis, men nu ska han börja 4:an. Han ska även sluta på fritids och åka bussen hem varje dag. Då är det bra om han har en egen nyckel. Till råga på allt ska han få en egen mobiltelefon när han fyller år nästa måndag.

Jag är lite orolig för att han ska drälla runt med nycklar och mobiltelefon i sin stora skolväska, så jag sydde det här lilla etuiet till honom. Där kan han ha nycklar och mobil och så kan det i sin tur ligga i väskan. Sakerna blir ju lite mer skyddade i alla fall.

 

Postat 2013-08-09 14:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jag fortsätter sy

Jag har sytt väldigt mycket hela sommaren, men har missat att ta kort på kläderna. Det får väl bli till en annan gång. Det har blivit shorts till mig, några fintoppar till mig, fler klänningar till dottern, shorts till sonen m.m.

Till råga på allt har jag köpt mängder med tyg. Jag har så mycket tyg liggandes nu att jag nästan skäms när jag går in i syrummet.

Syrummet ja... det borde kanske städas. Det är skräpigt och fullt med saker överallt. Dottern och jag slåss om en plats vid symaskinen. Hon håller på med ett eget lapptäcke just nu. Fint va...

Postat 2013-08-04 11:35 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ännu en klänning

I våras satt jag och klickade hem en massa reatyger från tyg.se (väldigt lång leveranstid), bland annat det här rosa-randiga viskostyget. Det har blivit liggandes ett tag utan att jag vetat vad jag ska göra med det. Det är väldigt skirt. I alla fall skar jag till en klänning till Elsa av det. Jag tänkte att hon kan ju ha ett linne under om det är för genomskinligt, men det var det inte. Mönstret på tyget gör så att man inte ser igenom. Superbra.

 

Jag flätade ett skärp av jerseytyg och knöt i midjan (på Elsas egen begäran). Eftersom tyget är så tunt tycker jag det är svårt med mudd i ärmslut och halslinningen, så jag sydde bara en tät och smal söm runt allt som gjorde tyget lite vågigt i kanterna.

barnklänning
Postat 2013-07-18 16:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Improviserad klänning

I början av juli var vi på semester i Strömstad och på hemvägen stannade vi på Stoff och Stil i Göteborg. Dottern och jag gick omkring och frossade i tyger och jag skulle gärna köpt upp hela affären ;-). I alla fall hittade vi bland annat ett fotoprint-tyg med katter och blommor på som Elsa blev helt betagen i. Hon ville ha ett linne sade hon, så jag köpte en halvmeter.

Väl hemma med alla tyger tvättade skulle jag sy det där linnet, men då hade Elsa ändrat sig och ville ha en klänning. Det blev ju lite problematiskt när jag bara hade köpt en halvmeter. Lösningen blev att sy på ett annat tyg som "kjol", och vips fick Elsa klänningen hon ville ha.

barnklänning
Postat 2013-07-17 20:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Att sy är skoj

Jag antar att alla på "Sysidan" också tycker det är skoj att sy. Jag tycker det är jätteksoj att sy. Tyvärr finns inte alltid tiden, orken eller lusten att göra det. Inte för mig i alla fall. Under våren som har gått har jag varit fruktansvärt trött och inte orkat göra något. Varken läsa böcker (som är min andra passion) eller att sy - som ju är så väldigt stimulerande och skoj. Nu, i sommarens soliga dagar, har jag i alla fall kommit igång mer igen. Fast även nu går det förstås i vågor.

Jag syr mest till min dotter. Det blir klänningar, byxor och lite annat smått och gott. Hon är nu 8 år gammal och har börjat konkurrerar med mig om symaskinen. Hon har dille på att sy små väskor som är jättefina. Jag är superstolt över henne och hon kommer att få följa med mig på "Syfestivalen" i Stockholm nu i oktober. Både hon och jag längtar.

Postat 2013-07-17 18:51 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons