Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Sytt o Knytt

Lite om skaparglädje och handarbetsglädje. Har alltid gillat att sy och skapa med eller utan maskinell hjälp. När ett projekt är klart ( och blir som det var tänkt - till största delen) infinner sig en nöjdkänsla som är en lisa för själen. Kan kanske sprida lite inspiration till andra, sås som jag får av bloggar på Sysidan.

Klänningar till tvillingflickorna

Så skulle jag då sätta igång med maskinbrodyr. Åh, vad jag längat att få använda tyget från  Strömma som jag hittade när vi gick igen om min mosters lägenhet. Rött och blått Strömmatyg, som framkallade minnen från sysalen i slutet på, ja jag tror det var -60 talet. Vi skulle sy förkläden att ha i hemkunskapen. Helt otroligt att de var så fina och vilken otrolig kvaliitet.  Då jag just blivit farmor till två tvillingflickor så, självklart  varsin förklädesklänning. Jag sydde också hattar efter mönster från en gammal "Allt om Handarbete".

Svärdottern blev överlycklig över, i vart fall hattarna, som hade ett ordenligt brätte. Jag var/är väldigt nöjd över klänningarna. men tyvärr kanske de var för stora för flickorna när de fick dem... och sen var flickorna för stora för klänningarna.... :-)

Men jag hade roligt i att göra dem.

Och här är hattarna

Postat 2013-06-26 20:28 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Lång startsträcka för att komma i gång

Tankar på att blogga om mina handarbetsprojekt har nu då äntligen blivit verklighet.

I november 2010 köpte jag mig en efterlängtad brodyr symaskin - bl a i syfte att sy brudklänning åt min dotter... jag hade ju sytt hennes balklänningar till 9:an 2002 och studentbalen 2005. Så brudklänningprojekt kändes som rolig utmaning och en verkligt bra anledning till att äntlilgen köpa en brodyrmaskin.

 

Datum för bröllop var satt till 25 feb 2012. Månaderna gick, men dottern var inte nöjd med varken tillgång på mönster, eller möjliga tyger för bröllopsekonomin... och tiden gick.

Hon köpte sig en fantastisk klänning, och det blev billigare och med perfekt passform utan tidsödande nervösa provningar hemma hos mamma i "tid o otid". Och kanske oroligt för om den skulle bli så bra som den bara måste som brudklänning.

Och visst var hon vacker i sin klänning, som jag då inte sytt..

Och nu har jag en brodyrmaskin som jag har jätteroligt med. Jag har sytt en del som jag nu tänkte presentera tillsammans med andra sytankar och kanske inspirera någon med framöver.

Balklänning
Postat 2013-06-23 21:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons