Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Sytt o Knytt

Lite om skaparglädje och handarbetsglädje. Har alltid gillat att sy och skapa med eller utan maskinell hjälp. När ett projekt är klart ( och blir som det var tänkt - till största delen) infinner sig en nöjdkänsla som är en lisa för själen. Kan kanske sprida lite inspiration till andra, sås som jag får av bloggar på Sysidan.

Bröllop forts...

Berättade för det blivande bröllopsparet att jag sett en fin  idé till bordsplaceringskylt. Gästens namn textat på ett band som sedan sattes runt glasets fot. Brilljant idé tyckte de, och innan jag visste vad jag sa så erbjöd jag mig att göra band med gästens namn broderat på maskin. Hade egentligen ingen aning hur jag skulle få till dem, utan fick pröva mig fram.

Resultatet efter en hel del prövande och "fel-brodyrer" ( se nedan) blev ganska fint tycker jag.

De blev så uppskattade att min andra son och dottern också ville ha dem till sina bröllop i november och resp. februari. Man måste ju bara bli glad och visst  är härligt att känna sig rättvis mot barnen, även om de är vuxna.

Banden är sk siden band, 25 mm, av medlegod kvalitet. Fonten är den som finns med från början i min Ruby-maskin. De gammelrosa banden är av dock av bättre kvalitet - tjockare, och det var betydligt svårare att få snygga. Jag spännde upp banden (14 i taget i stora bågen) på  tunn variant av riv-vlies, som var lätta att ta bort.

Så här ser de tre varianterna ut

Här är då också lite prov på vad som kan gå fel..... ( den uppmäksamme ser att det också är lite fel på de två översta..)

Bandet gled och just namn med både uppåtgående och nedåtgående staplar var svåra att få rätt på bandet.

Bara ett lite stopp från början slutade i denna "mess" som satt fast i maskinen.... Hände tyvärr ofta när det var bokstäver med prickar, eftersom det var automatiska klipp som samlade många trådar.

Och här den vanligaste missen. Jag flyttade namnet för att komma på mitten, men glömde flytta med knapphålet.

Inlagt 2013-08-11 15:05 | Läst 5149 ggr. | Permalink
Kategorier:
Maskinbroderi Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-08-11 18:59   Maritha L
Härlig ide!
 
2013-08-11 17:10   Pia Eriksson
Viken bra ide.......och bra träning för dig.....banden är jätte fina.....förstår att dom andra ville ha lika på sitt bröllop. Sträck på och va stolt och nöjd.
 
2013-08-11 16:16   Pia Lindemann Larsen
Fin idé, roligt att alla 3 tycker likadant.
mvh Pia
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons