Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Hildas blogg

Den här bloggen kommer att handla om återanvända jeans förstås och lite annat när jag ändå är igång

Visst är livet i cyberspace fantastiskt

Hej på er

Jag har som vanligt haft fullt upp och då har tyvärr bloggandet kommit lite på efterkälken, men nu är vi på dyksemester i Thailand. Mannen har tagit en timme på locket och då passar jag på att blogga.Vad tycks om vårat paradis?

 
Är det inte fantasktiskt, jag sitter här nere och skriver till er hemma i Sverige. Jag har ju inte några bilder med mej så jag har tagit lite vanliga bilder istället

Det är på den här stranden vi plockar snäckorna som vi har i geléljusen, sist kom vi hem med 5 kg. Då var jag tacksam att vi reste med våra vänner så att dom hjälpte till att fördela vår vikt.

Men viktigast av allt, vi har hittat en butik där dom säljer broderitråd. Jag blir som ett barn i en godisbutik. Våra vänner hjälpte oss även med att ta en del av trådrullarna, som tur är så behövs det bara lite kompletering den här gången när vännerna stannade hemma.

Eftersom det är regnperiod härnere så blir det ju så att vi hittar på annat än att sola (vilket vi inte gör annars heller) så en dag var vi inne på Mackro, en butik för stadens företagare (vi har blivit bra vän med hotellets ägare, en dansk) där hittade jag en storförpackning med kanelstänger, perfekt till blomsterkransarna till jul

Dom hade även storförpackningar av rostad vitlök, och jag ÄLSKAR rostad vitlök

Mannen har just vaknat så nu tänker vi gå en trappa ner och äta lite och vänta på att det ska sluta regna. När det regnar här nere så är det verkligen som om himlen öppnar sina portar men bara i någon timme. Eftersom vi är dykare så vet vi att vi kan inte bli mer än blöta:-)

Till nästa gång,

Simma lugnt / Hilda

Postat 2011-09-27 05:02 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Godmorgon.

Så är jag här och skriver igen, det är lite ojämnt mellan gångerna men sådan är jag.

Och vad har hänt sedan sist,........ jo vi har ju forsatt att renovera både inne och ute. Det har blivit en jättefin uteplats och om det inte hade regnat så mycket så hade jag burit ut Doris och suttit ute och sytt men än så länge får hon stanna inne.

 

Jag fick en ide av en kompis som har en liten butik, hon textar skyltar som sedan blir till tavlor. Dom är jätte fina så varför inte utveckla idén och brodera dom istället och dessutom sätta dit en bild så det gjorde jag och jag blev rätt nöjd med resultatet. Det kommer att bli fler, jag ska bara ut och hitta lämpliga ramar.

 

Innan dess kom jag på en lösning på ett problem som jag har haft i flera år. För ca. 15 år sedan fick jag en almanacka som jag sparade för bilderna är så fina (tycker jag) men sen då? Vad ska jag göra med dom förutom att rama in dom på det vanliga sättet, nej så fick det inte bli så almanackan har åkt runt i en kartong i alla dessa år och flyttar. En dag i böjan på juni i år kom jag på att dom skulle passa perfekt i gästrummet, men där är ju allting i jeans. Okey, en passpartou (eller hur det nu stavas) av jeans hur kan det bli? Så jag for iväg till vår stora loppis och letade ramar, jag hittade 7st så det var ju en början. Dom är inte lika men det blev bra ändå

 

i början på sommaren stog vi utan köksgardiner, då hittade jag ett gammalt tyg som jag hade gett bort till min svägerska i samma veva som vi sålde allt vi ägde och flyttade utomlands. Hon sydde aldrig något av alla tyger hon fick så fräck som jag är så frågade jag om det var ok. att jag fick tillbaka dom och det var det. Det blev en kappa, 4 tabletter och förståss en påse. Så konstigt det var att sy i vanligt tunt bomullstyg

 

Och så har det ju blivit en boxpåse, men så kom jag på att det kan behövas underlägg till glasen så då blev det 4 sådana.

Jag lovade min systerdotter att hon skulle få 6st. tabletter i wrap (förra sommaren, så skäms på mej att det har tagit så lång tid). När jag höll på så fick jag en (till) idé, varför inte passa på att göra en liten film om hur man syr wrap så fram med kameran och stativet. jag blev riktigt nöjd men eftersom jag inte har en aning om hur jag får in en film här så om ni vill se den så har jag lagt in den på min hemsida som jag har lyckats tillverka på facebook. Om ni går in på facebook.com och söker på Recycled handicraft så hittar ni den.

På den här bilden fattas det 2 men vad gör det

Just nu håller jag på att måla så sy, det gör jag på nätterna. Lycka är att ha 2 våningar så att mannen kan sova en trappa upp medan jag syr en trappa ner:-)

Lev väl o må gott tills nästa gång

Hilda

Postat 2011-08-09 10:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fortsättning på nattens eskapader

Hej igen!

Nu har Hannahs tavla fått en ram, det är knappt att det syns att den är broderad, (tycker jag)

Och den orientaliska serien är färdig och hänger på plats. Kan ni tänka er att ramarna gav jag 10:-/st för, det är tur att folk inte slänger bort utan skänker det till loppisarna i stan annars hade man väl aldrig haft råd att hålla på i den här takten. Dom här 4 tavlorna har kostat mej ca. 50:- och då blir det ännu roligare när man ser resultatet:-)

Väl på plats i vårt orientalisk-fantasia-jeans gästrum så måste jag säja att dom pryder sin plats. Nu fattas bara en liten trasmatta mellan sängarna

Nu har jag en känsla av att det är tid att gå ut i trädgården och andas frisk luft, rycka ogräs och bara vara en stund:-)

Lev väl och var rädda om er

Hilda

Postat 2011-05-24 15:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej igen, Nu har jag en lugn stund över

Jag hade för mig att jag hade berättat om min systerdotters dotter Hannah, men efter att ha läst igenom mina blogginlägg så har jag nog inte det.  Ok, hon är 14 år och drömmer om att leva sitt liv på en hästrygg och när hon inte sitter där så vill hon fotografera. Jag är blev så imponerad av hennes fotografier när jag såg dom första gången så jag gjorde om 2 st. till broderier. Inte hade jag en aning om att en 13 åring (för det var hennes ålder när hon tog bilderna) kunde ha en sådan känsla för motiv.

 

 

Min far och min farfar var väldigt duktiga fotografer så det är så kul att se att det har gått i arv till henne. Jag hittade ett annat fotografi härom dagen, det hade hon tagit precis när solen gick upp över deras tak en vårmorgon förra våren. När jag såg fotot var jag bara tvungen att göra ett broderi av det också. Jag gjorde en serie foton undertiden som jag broderade bilden.

   

 

Jag har tänkt mej att hon ska få tavlan som födelsedags present när hon fyller år i Augusti.

Och hur har jag det då? Jo, i förra veckan fick jag kontakt med en "gammal" granne via facebook, det visade sej vara en lyckodag. Hon har jobbat några år för en hjälporganisation där dom bl.a. har stora loppisar. Dom får in massor med kläder varav en del inte går att sälja så då säljer dom det som t.ex. mattrasor eller vad man nu vill använda det till. En säck 100:- och eftersom jag fick följa med och hjälpa till att sortera säckarna så blev mina fyllda med trasiga jeans. Tänk er själva 1 och en 1/2 med jeans och lakan till wrap för 150:- Snacka om att min dag var gjord, så nu har jag tvättat, klippt och strukigt jeans i dagarna 5.

Där efter fick vi hem 16 kubik ved som skulle staplas

                                                                        (mannens göra, jag körde skottkärran. För hur mycke jag än tycker att jag har annat som behöver göras så är fixa med veden något som vi alltid hjälps åt med) Så idag har jag tagit mej ledigt från alla sysslor som att sköta om hus o trädgård.

Idag BARA syr jag, nej inte riktigt. Jag har hittat en serie orientaliska motiv till tavlor i gästrummet. Som tur var så har det varit måndag "hela dagen"idag , så jag har varit inne i stan på den stora loppisen och köpt gamla tavlor som ska bytas ut mot mina jeanstavlor. (öppettider: måndag o torsdag:-)

   

Klockan är nu 00.42 och den tredje tavlan är snart färdig. Nr. 4, den sista får vänta till imorgon.

Gonatt mina vänner

Återbruk
Postat 2011-05-24 09:00 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Trodde ni att ni hade blivit av med mej

Hej igen!

Det var verkligen ett tag sedan, visst har vi flyttat färdigt och vi har även börjat att bo in oss. Jag bara älskar det här huset. Det är helt fascinerande att det kan kännas så för ett hus.

Vi rörde inte trädgården i höstas för vi ville se vad som kom upp, och det har det gjort. Kommit upp menar jag. Överallt. Vi har lyckats sätta potatisen men sen har det varit planering för hela  slanten

Blivende uteplatsen

Blivande uteplatsen och som ni ser så har vi "lite" att flytta på först

Blir man inte lyrisk,

Min textilverkstad (jag har döpt rummet till textilverkstan) börjar av någon underlig märklig anledning att redan bli lite trång och det känns riktigt mysigt att gå in där. Jag undrar verkligen hur i "hela fridens dagar" jag fick plats i vår gamla lägenhet, ok. utan vävstol och varpvinda.

          En och annan pryl verkar att ha smygit sej in

Vi har just varit i Thailand och fyllt på lagret med broderitråd. Vad gillar ni min utsikt? Gissa om Doris (min symaskin) trivs med bästa platsen i hela verkstan:-) Hon ligger ju fortfarande i topp före varpvindan och vävstolen

Mitt bloggande kommer nu mer att ske en trappa upp för min gamla laptop är full av broderiprogram och mönster

En rätt så mysig hörna om ni frågar mej.

Men även om det har varit fullt upp med renoveringar, planeringar, resor och jobb så har jag hunnit med lite syende (för vem kan leva utan det)

Jag fick en ide av en tjej som jag träffade i Thailand, att göra en påse till innerpåsen i bag-in-box och här är resultatet

Vilken tur att jag ska bort i helgen. Det ligger nämligen på mej att fixa vin till gänget med vindrickande tjejer

Så börjar även gästrummet att ta form

Jag har verkligen fått utlopp för min Fantasy och Orientaliska ådra. Överkasten har ni ju redan sett. Nu är det bara trasmattorna kvar att väva och lite tavlor på väggen men det kommer. Några nya vinpåsar och även små påsar har det också blivit

Till nästa gång, Simma lungt och Lev väl. Hoppas att det inte tar lika lång tid till nästa gång vi ses

// Hilda

 

 

 

 

 

Postat 2011-04-14 13:12 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Så har vi äntligen flyttat :-)

Så mysigt det är med ett eget hus igen, eller???? Vi hade ju tänkt att det skulle bli bättre plats, men eftersom det behövdes en del renoverings arbeten (eftersom det är ett gammalt hus) så lever vi i 2 rum och ett gammalt kök. Det här rummet ska bli textilverkstan, just nu är det sovrum, garderob, kontor och lager

Ser ni Doris borta i vänster hörn, precis vid min huvudkudde. Hon har hittat hem igen även om hon inte har funnit sin plats än

"Gomorron" på er alla. Det här ska bli mitt tillskärarbord, det kan man inte tro just nu

Lev väl och sköt om er så återkommer jag när vi har kommit lite längre

Hilda

Postat 2010-09-19 12:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Oj, oj, oj, nu är det synd om mej!!!

Doris (min symaskin) har åkt på spa (service) idag. Det passar hon på med för att jag ska får fart och börja packa, jag förstår inte vad hon menar:-) Suck.

På måndag skriver vi papperna på banken, därefter börjar flytten och det är detsamma som, HILDA, SÄTT FART!! Det går inte att packa en kartong om dagen då kommer vi aldrig iväg.

Jag har sytt för brinnande livet dom här senaste veckorna för nu när Doris har åkt så blir det inget syende föränn hon har fått ett ordentligt eget rum, det är nästan så att hon vägrar att komma hem emellan. Hon kommer att få det finaste rummet i huset och där får hon ju även sällskap av dom nya vävstolarna, vad vi längtar hon och jag. Tänk om jag också kunde få åka på spa och låta någon annan ta hand om packandet, men nää då, det är bara och sätta igång.

Det här är bl.a. vad jag har sytt, vi ska ut på några marknader i höst och då är det perfekt med lite småsaker som Lavendel och ljuspåsar

Detta är idéer som jag har fått av er kära vänner, och det tackar jag för. Jag har bara omsatt dom till jeanstyg

Nästa gång jag skriver så bor jag i eget (och mannens) hus, det ska bli kanon så tills vi hörs igen

Lev väl o må gott

Hilda

Nej, nu måste jag börja packa!

Postat 2010-08-12 13:43 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ledig (semester)från symaskinen, aldrig, hur skulle jag klara det:-)

Hej igen!

Det har gått lite tid sen förra gången jag var inne och skrev. Det beror på att som vanligt går tillvaron i 190 knyck. Solen skiner och jag syr. Det är tur att jag har ett fönster så att jag åtminstone kan se solen. När vi kommer till huset så har jag bestämt:-) att det ska finnas ett stabilt bord i trädgården så att jag kan sitta ute och sy (om jag känner för det)

Det är tur att jag har en man som har varit med länge, är förstående och vet hur jag vill ha det(fy så det låter) Härom veckan letade han upp en vävstol på blocket, en 160 väv som var fullt utrustad med kontramarch, 10 vävskedar, "hundra" skyttlar m.m. som vi köpte så nu kommer vi inte in i källarförrådet innan vi flyttar, så där ser ut, OJ.

Så har jag börjat att jobba ca. en dag i veckan, max 6 timmar så jag hinner med ett och annat stygn före eller efter arbetsdagen, annars är jag rädd att jag skulle få abstinesbesvär om jag var tvungen att vara ifrån min Doris (symaskinen)

Jag har funderingar på att börja göra upp ett veckoplaneringsschema så att jag fördelar syendet, vävningen, ljustillverkningen och javisstja, "arbetet" jämt över veckan. Lycka är att huset har två våningar så jag kan sy även sent på kvällen utan att väcka mannen i mitt liv. Det finns även ett rejält uthus där vi kommer att ha ljustillverkning och ev. en liten butik  som ska ha öppet en kväll i veckan.

Mina vänner har varit på mej om att annordna pysselkvällar, det hade varit jätte kul,(är det någon som vet hur man förlänger veckorna så att dom har 9 dagar istället för 7:-)

Men lite har jag hunnit med att sy, jag kom ju på att vi får en gästtoa så nya toakatter att förvara rullarna i har det blivit (dom andra blev sålda) En annan idé som trängde sej på var Tavlor! Det hade passat på gästtoan, så jag åkte till loppisen och hittade ramar, sen var det bara att sy. En natt dök det upp en ny idé. Varför inte göra en matta som ligger runt toastolen att sätta fötterna på i Wrap, så det kommer det att bli när vi är på plats för jag behöver stolen att mäta på.

Några nya mulliga damer har det också hunnits med, dom har en strykande åtgång och det är ju badsäsong så visst passar dom

Det är snart jul, (iallafall med min takt), Jag har inte hunnit att sy påsen än men jag har ca. 3,5 månader kvar så jag räknar med att hinna:-)

Så, till nästa gång. Lev väl o må gott

Hilda

 

Återanvändning
Postat 2010-07-16 10:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nu har det hänt

 

Kommer ni ihåg att vi, jag och min man var och tittade på hus? Nu är papprena undertecknade. Jag berättade också att jag hade sökt ett jobb, jobbet började jag på idag.

Vilken vecka det var förra veckan, det var verkligen min vecka! Nu har jag dessutom köpt tillbaka en av vävstolarna, så nu är det bara en kvar, håll tummarna:-)

Så nu kommer jag verkligen att kunna utveckla pysselverkstaden under hösten (vi flyttar in under september).

Jag har även hunnit med att sy några påsar och lite wrap (jag bara älskar den tekniken) Den här gången blev det 4 tabletter och 4 glasunderlägg. Det blev även en rosskål

Mina vänner säjer åt mej att gå ut i solen men hur ska jag ha tid med det när det finns så mycke kul saker att sy

Men till alla er andra, passa på och njut av solen och värmen det ska jag göra när vi åker till Thailand i mitten på mars nästa vår:-)

Det är mysigt att duka med wrap

Rosen i skålen

Och så förstås, gänget och jag

Tills nästa gång, Må väl alla

Hilda

 

 

Återanvändning
Postat 2010-06-28 16:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tur att jag har slutat att röka

Hej igen!

Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag skulle göra nyckelband. Nu är dom färdiga.

För ett tag sedan var jag och handlade och vid ingången stog en tjej som gjorde reklam för ett nikotintuggummi, man fick smakprover och nyckelband. Nu kan jag ju vara lite "fräck" ibland, så gissa om jag rökte (slutade för 7 år sedan) och jag hade kompisar som rökte, halva släckten rökte osv. så jag fick många nyckelband. Några gav jag faktiskt bort några till mina rökande vänner men tre behöll jag själv. Nu har dom legat och samlat damm tills idén dök upp i förgår natt, förstås.

Här blev resultatet.

Inte så tokigt tycker jag

Nu har jag ett band kvar som jag ska spara tills "sen" eller tills jag har hittat var man kan köpa tillbehören.

Vi var ju och tittade på ett hus igår, mmmmmmmmmmm så mysigt det skulle kunna bli så vi ska försöka att slåss för det här huset.

Dessutom sökte jag ju även ett jobb igår och till 99% så får jag det

Tycker inte ni som jag att det verkar som om det var min dag igår, håll tummarna:-)

Tills vi hörs

Lev väl o må gott

Hilda

Återanvändning
Postat 2010-06-15 12:43 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons