Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

annmaries blogg

Här i på min blogg vill jag visa och berätta om mina texilprojekt som ständigt rullar på här hemma. Jag älskar att sy, virka, sticka, lappteknik, väva, tova, färga, brodera, ja du förstår... Jag har alltid sedan jag var barn älskat textila material. Så jag vill dela med mig till er av den passionen!

Velourer från Kameleont-design

Jag har köpt velour, nu ska jag sy kläder till mig själv först och främst. Den kanske det blir en snutt kavr till barn-barnen.

Annmarie

Postat 2011-06-18 17:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tyglager

Hej
Jag är ju galen i tyger och har alltid varit, jag har hela mitt liv haft ett litet lager med tyg liggande och min svärmor tex. hon har ojat sig. Vad jobbigt du har nu som måste sy av allt det där... Men det är ju inte så, man har ju ett tyglager för att man ska kunna gå och ta av då och då. Numer har jag nätbutik med bla. tyger. Så mitt tyglager är större än någonsin, det överst tyget i den här högen ska jag sy en kjol av. En kort, som man kan ha över jeansen.

Annmarie

Kläder
Postat 2010-09-05 14:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Virkade mössor - regnbågsgarn

Hej

Jag har börjat virka mössor i regnbågsgarn! Jag har garner kvar hemma från förr men har har faktiskt hittat dem på nätet. De finns kvar och säljer garner nu också efter alla dessa år... Regnbågens Textilverkstad

Regnbågsgarner är batikfärgade och flammiga i olika härliga nyanser. Här har jag gjort en rosalilaröd variant med lila kant nertill. Sen ska det bli en svart med vita prickar. Jag har ingen beskriving till dem men här kommer en lite vägledning om du vill försöka. Garnet är 8/4 tjockt alltså vanligt virkgarn och nålen som jag virkar med heter: Boye 0.

Börja såhär:

Virka 6 luftmakor slut till en ring, virka 12 fasta maskor runt ringen..
Varv 1: 1 fm i första maskan 2 fm i andra maskan fortsätt varvet runt.
Varv2: lika som varv 1.
Varv3: Virka fasta maskor i alla maskor.
Varv4: lika som varv 1.
Sedan virkar du på så och ökar så det blir som en liten rund platta. Sen har jag lagt plattan på huvudet och kollat när det behöver börja böja inåt på mössan. Virka då såhär för att minska in mössan.
Varv 1: Virka 9 fm hoppa över 1 fm, virka så hela varvet ut.
Varv 2: Virka fm hela varvet
Varv 3: Virka 8 fm hoppa över 1 fm, virka så hela varvet ut.
Sen tar du 7 maskor och sen 6 maskor osv. När du sen vill att mössan ska vara bara rakt ner över öronen så ska du virka fasta maskor i alla utan att hoppa över någon maska alls.
(du får prova mössa under arbetets gång för att se att den inte blir för stor eller för liten.)

Lycka till:

Annmarie

Virkat
Postat 2010-04-13 13:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Oj så kul med ny blogg här!

Ja då kör jag igång då med min nya blogg på Sysidan, det ska bli roligt för här finns ni ju! Ni som älskar det som jag tycker om. Allt som har den textil att göra.

Vi börjar med ett väska som jag har fixat till. Det är ju inget märkvärdigt alls, men det har varit så nära att jag slängde den så nu känner jag mig riktigt nöjd att jag äntligen bytte blixlås i den och bestämde mig för att de skulle få stanna här hos mig ett tag till.

Utan att jag fattade det så lyckades jag få till det så det blommiga tyget syns lite i öppningen, det blev ju riktigt fint.

Väskan köpte jag på Teneriffa och den är i sammet med applicerade blommor, lagom stor och lagom lång axelrem!

Annmarie

Väskor
Postat 2010-04-09 16:09 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons