Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Anncies Blogg

Att sy och skapa allt inom handarbete är mitt stora intresse och även själen mår bra av det.

Söndag kväll

Var ett tag sen nu. Händer mycket.
Min sybod har fått fart och jag har mycket att göra.
Jättekul. Har även fått kontat med en som säljer gardintyger och jag syr en hel del där också.
Ser faktiskt ljust ut.
Imorgon blir det ändringssömnad hela dagen.

Ha en bra syvecka alla
Anncie

Postat 2008-04-13 21:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tiden går fort

Då har det åter gått en vecka sen jag skrev.något här.
Tiden springer iväg tycker jag.
Håller på att sy en blus till mig. Har inga kläder som går om mig längre. Tänker inte köpa några, för jag ska gå ner i vikt hade jag tänkt mig.
Vet inte hur det ska gå till, men jag måste.

Ska på bröllop, 50-årsfest och släkttfräff till sommaren och det är mitt mål att jag ska  ha bantat tills dess, så man slipper se ut som en stoppad korv.Hade varit kul att kunna dra något på sig som sitter bra också.

Finns så många fina mönster att sy efter också. Har börjat titta ut vad jag ska sy till mig sen.
Ha det bra alla syglada

Postat 2008-01-20 10:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ny vecka

Tycker det känns bra när man börjar en ny vecka. Tänker att nu ska man göra det och det och tusen andra saker. Man har en ny fräsch vecka framför sig och har hur mycket tid som helst att hinna göra av med. Jag brukar skriva en lista och den blir alltid lång.

Så närmar sig slutet av veckan och listan är nästan lika lång. Något har man ju strukit, men inte mycket. Då börjar man tänka, vad har jag egentligen gjort denna veckan? Allt annat som inte var så viktigt, och en sak tiden försvinner ju som ett nafs.
Sen går man på samma sak igen, ny lista, fast man vet att inte mycket blir gjort. Det som blir gjort och man får stryka känns visserligen desto bättre.

Nu ska jag göra listan för denna veckan.....

Anncie

 

Postat 2008-01-14 10:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Åter till verkligheten.

Gomorron

Tillbaka till verkligheten nu och sätta fart på symaskinen.
Ska lägga upp ett par byor och en kappa.
Har börjat sortera mina tyger också. Tänkte få det fint i hyllorna och lägga dom i färger och storlekar. Tar sin lilla tid, för jag har massor av tyger.
En kopp kaffe först.
Anncie

Postat 2008-01-11 08:57 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Läs det här.

Många av er har säkert kommit in i samma ekorrhjul som jag är i just nu. Kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att man kunde hamna i det här. Måste säga att Sverige är fantastiskt med sin byråkrati.

Allt började när min son dog för 1 1/2 år sen. Jag var anställd som personlig assistent till honom av kommunen. När han dog blev jag plötsligt arbetslös. Till saken hör att jag hade varit sjukskriven 50 % ett par år. Jag har själv en sjukdom dom gör det och jag höll inte på att orka med mer. Det var 24 timmars jobb.

Jag blev sjukskriven helt i tre månader och sen och efter det 50% och sökte jobb halvtid. Jag skaffade själv ett  i en tygaffär på aktivitetsstöd. Då slutade min sjukskrivning, för man kan inte ha båda. Hade jag ingen aning om att det fungerade så. Mitt i allt hade A-kassan räknat fel på min inkomst så jag fick bara ut ca hälften vad jag skulle ha. Tog en månad bara att reda ut det.  Jag fick också pengar för sjukskrivning en månad som de sedan ville ha tillbaka. Försäkringskassan medgav att de hade gjort fel, men tyckte jag skulle uppmärksammat det. Jag överklagade för det fanns ingen möjlighet för mig att upptäcka det och samtidigt hade jag inte fått någon information om det. Mitt aktivitetsstöd ändrades ca 3 gånger i veckan.  Nu behövde jag bara betala tillbaka hälten av pengarna.

Jobbet tog slut och jag fick stämpla 50 %. Då fick jag reda på att inkomsten jag fått från försäkringskassan räknas inte som inkomst när man stämplar. Vad är det för ett jäkla sätt. Helt sjukt. De är ju stället för lönen man skulle haft. Och även aktivitetsstödet räknas inte heller in. Nu fick jag nästan det lägsta. Det blev ca ut 10 000 kr mindre i månaden. Jag skickade ett mail till finansministern om hur sjukt det var. Skrev till honom att han öckså kunde bli sjuk och arbetslös. Fick efter ett tag svar från socialministern att det var hennes bord och att hon fick inte svara i personliga frågor. Klart då har hon ju ryggen fri.

Arbetsförmedlingen skulle hjälpte mig nu med att söka starta egetbidrag  och det var ju toppen. Jag fick en ny handläggare som jag skickade alla papper till och väntade på en tid till en konsult som skulle titta på det och sen verkade det vara klart. Icke. mitt i allt skulle jag byta handläggare och det fick stoppas. Börja om igen och fick en tid hos handläggaren. Vi fyllde i alla papper som behövdes och efter ett tag fick jag tid hos konsulten. Tre dagar innan jag sulle träffa honom ringde de från försäringskassan och då var det min nya handläggare där.. Hon sa att deras läkare hade dragit in min sjukskrivning. Nu var det som om de slog undan fötterna på mig totalt. Blev för mycket. Med min sjukdom klarar jag inte jobba heltid och det hade min läkare också skrivet i intyget. Fick stoppa starta eget igen. Hade sökt på 50 % och vad gör jag nu.
Fick nytt intyg från min läkare och skickade, men de hade bestämt sig att jag skulle inte vara sjukskriven mer. Börja om igen och söka starta eget på heltid.  Till slut blev det så. Jag skulle också få ett bidrag från arbetsförmedlingen till att köpa in lite och till annonser och lite annat.
Jag startade 19 dec. och väntade på det där bidraget. Mina pengar är slut för jag får ut 370 kr om dagen och skatt på det.  Har fortfarande inte sett till några pengar och ringde till min handläggare  imorse om det. Då fick hon reda på att de som skulle utbetala pengarna hade bytt datasystem och jag kunde inte få dem förrän slutet av denna månad. hade behövt ut med annonser med en gång.

Nu ska jag bara överklaga beslutet om indragningen av sjukpennigen.
Ett som jag vet är att man måste vara frisk för att kunna va sjuk. Så mycke tid och energi jag lagt på det här inte sannt. Hade jag behövt för att ta hand om mig själv istället.Är så lätt att trampa på dom som redan ligger.

Kunde bara inte låta bli att skriva om det.

Postat 2008-01-10 09:52 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Förkyld

Har inte blivet mycket sytt ändå. Har fått en kanonförkylning.
Vad trött man blir av allt hostande
Är snart dags öppna min sybod i källaren. Känns inget vidare och gå ner där idag,
Är sängläge idag egentligen som gäller. Har en hel del att sy som blivet efter, så jag har visst att göra.
Har tagit kort på några av klänningarna. De är inte riktigt klara ännu. Fattas någon knapp och upplägg på en. Av småbitarna sydde jag mössor, men ska nog byta till annan modell, typ solhatt eller keps. Är mer användbara.

Ska preparera mig med panodil nu, så går det säkert bra.

Blev bara en liten bild, Någon som vet hur man gör för att få bilden lite större.
Anncie

Postat 2008-01-08 11:42 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ny vecka

Har fått in lite att sy. Kul verkligen.
Fick en kasse med helt underbara retotyger från 70-talet. Hon jag fick dom av tyckte inte om dem och tyckte inte det fanns något man kunde sy av dem.
Har börjat sy upp lite av dom, som jag sen ska ha till försäljning. Är rädd om varenda liten bit.
Ska sätta mig och sy nu. Kommer bild på dem så småningom

Anncie

Postat 2008-01-07 08:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Min lilla sybod

Nu sitter jag här i min lilla sybod i källaren. Den är riktigt liten.....Nästan så man kan få klaustrofobi.
Tror inte  det kommer någon, men jag har lite jag ska sy , så jag kan lika gärna sitta här då....om utifall någon hittar hit.
Ska sy en slipover till min systers barnbarn som är två år och byta dragkedja i en gylf.
Bäst och sätta igång så det blir gjort

Anncie

Postat 2007-12-27 14:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Annandag jul

Är ny på bloggen.

Tänkte skriva lite om alla projekt jag har på gång. Alldeles för många egentligen. De ska ju helst bli klara ocså. Blir alltid något som blir liggande och aldrig färdigt. Är ju så kul att prova på  olika saker. Får alltid en massa ideér av nästan ingenting.
Startade eget precis innan jul också. Väldigt lämplig tid egentligen.Öppnade en liten lokal i källaren där jag tar emot all slags sömnad och även har försäljning av allt jag sytt och syr.
Har varit arbetslös och sjukskriven lite över ett år. Försäkringskassans läkare drog in min sjukskrivning och  jag har nu fått starta eget bidrag 6 månader.

Mitt intresse för att sy har också räddat förståndet på mig. Min son dog för 1 1/2 år sedan, 25 år gammal. Han var sjuk sedan han föddes. Jag var anställd som personlig assistent till honom de sista 10 åren. Då var synaskinen min avkoppling och räddning många gånger och är fortfarande-

God fortsättning på julen

Postat 2007-12-26 06:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons