Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Anna And och symaskinen

I val och kval - fast det är ju semi...

Jag skulle just till att rita upp ett mönster på ett par vulgo-maritima hängslebyxor till bebisen när maken kom med ett kuvert från DHL som aviserar att mitt klänningatyg från tyg.se har kommit.

Vojne, vojne. Vad göra? Vulgomaritima hängslebyxor till pojken att bära i helgen eller en klänning som jag sällan eller aldrig kommer att använda? För två projekt på en gång är omöjligt i detta hem av katter, bebisar och trotsiga femåringar...

Får lura på det under matchen, och att kopiera mönster är ju inget ogjort arbete...

baby klänning
Postat 2012-06-27 20:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En gul klänning med rosor går på fest

Och så blev det morgon den tredje dagen...

Jag satt alltså uppe och sydde till halvtvå igår kväll innan jag, hyfsat nöjd med mig själv, lade mitt trötta huvud på kudden och slöt mina ögon, i from förhoppning om att mina pojkar skulle låta mig sova min törnrosasömn.

Man kan lita på mina pojkar! Inte vaknade de när min make gick till jobbet, inte. Nej, nej. De trynade vidare. Den förste vaknade först klockan halv sju!!!!

Därefter morgonmekade jag, såsom varje småbarnsmoder i historien morgonmekat innan mig - det vill säga - tjatat hål i huvudet på femåringen om att sätta på sig kläder OMEDELBART och att han INTE FÅR se på TV innan HAN HAR SATT PÅ SIG KLÄDERNA, vilket följs av uppmaningen att omedelbart efter TingaTinga sätta på sig kläderna iallafall, SNÄLLA - och en uppmaning om att OMEDELBART äta upp sin yoghurt med flingor. Samtidigt som man jonglerar sjumånadersbebis med vänster arm och gröten sprutar över nejden, och lite  går ner i gapet på lillen...

Sjumånadersbebisen är förmodligen inne i en "faaaaaaaaaaaaas", små barn brukar ju vara det titt som tätt, så han vägrade att somna på förmiddagen, vilket var en smärre katastrof, för vi skulle vara fyra mil härifrån klockan fjorton. 

Vid tolv somnade lillen. Mekarmamma mekade infodringar och fåll och pressade och hade sig. Prinsesstårtan, som utlovats, uteblev. Den ersattes av en hastig raid i grannskapets Willysbutik där det inhandlades jordgubbar, som inte sköljdes, och tre sorters kakor samt wienerbröd och festisar. Kaffe fanns i termor, man är ju något av en husmor...

Klockan 15.15 ankom vi till femårsknytkalaset och mamma And hällde upp lite kaffe. På klänningen. Tio minuter senare smakade lillen sin första jordgubbe och använde mamma Ands klänning som servett. Men den var faktiskt fin i sådär... tja... två timmar? Varav 35 minuter spenderades på mig...

Här har vi slutprodukten. Nu kanske någon invänder att det ser ut som en säck. Och det kan man väl tycka. Men man får samtidigt betänka att den är gjord till en person som är i princip lika bred som hög. OM man nu hade satt den på en Twiggy eller så, så hade den nog varit mindre säcklik.

Själva tyget, då...

Halsen med rynkorna

Projekt gul klänning med rosor = avslutat. 

Postat 2012-06-15 21:29 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En gul klänning med rosor II

Rynktrådar! Jag bemästrade dem! Min seminya maskin visade sig vara utan rynkfot - mitt hjärta stannade en smula!

Hellre trådlös än rådlös. Jag rådbråkade mitt minne och kom ihåg hur man grejar't. Och det blev bra!!!!

Just nu är jag så nöjd, så nöjd. De förargerliga små vecken i infodringarna vid ärmhålen får sprättas i morgon, men det är bara det och fållen kvar. Sedan har jag en liten gul klänning med rosor på!

Nu ska jag sova. Undrar om en femåring och en åttamånadersbebis har förståelse för att mamma måste sova länge... Tror inte det, va?

Postat 2012-06-15 01:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Min gula klänning med rosor

Det började så bra!

Ett gult tyg med femtitalsrosor på!

Det var något genomskinligt dock.

Och något litet.

Men... Med gott humör och ett sinne för hushållsekonomi, så...

Vlieseline, det fanns ju i en påse från forntiden.

Vit dragkedja låg i någon tillbehörskasse.

Vlieselinet visade sig vara en rejält tilltagen bit bomullsväv, ämnad för hålsöm.

Dragkedjan var 25 centimeter lång, och jag behöver en decimeter till.

Tyskland vann med 2-1.

Jag går och lägger mig. Det är klippt och kastat - i morgon är en annan dag!

60-tal
Postat 2012-06-13 23:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Klänningar...

Norman Bates, ville inte hans mamma ha en dotter? 

Hur som helst. Flickkläder från förr, finns det något sötare? Ni vet, sådana där små koltar som visar de små kortbyxorna under... Med en liten söt mössa till...

Min faster dog strax innan jul. Hon hade inga egna ungar så jag (tillsammans med syskon och kusiner) fick röja upp i lägenheten. Där fanns fasters små klänningar, nästan 70 år gamla. 

Jag har ingen dotter. Jag har två finfina pojkar. En arbetskamrat fick emellertid en dotter för några månader sedan. En god vän fick en dotter för några dagar sedan. Och jag har faktiskt en gammal klasskompis från högstadiet som jag är kompis med på facebook som också fick en dotter nyss, så visst kan jag få avsättning för flickkläder! (Stackars offer...)

Vad jag skall göra nu är att ta ut mönstret från denna lilla klänning. Mössan är en baggis, och klänningen är i sanning inte svår den heller. Tre delar klänning och så ärmarna. Det enda är de där rynkorna vid halsen som skall  försöka beräknas hyfsat... Därefter har jag en liten presang att ge till lilla Mariella.

Här gillar vi inte att vara könsöverskridande, inte....

Postat 2012-06-12 13:05 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Första inlägget på sybloggen

Hrm... Jag har haft kattblogg. Jag har haft babyblogg. Jag har haft stugblogg. (Rent formellt så har jag väl dem fortfarande, för de är ju inte avslutade. Bara avsomnade. Även om det tillkommit en bebis och stugan egentligen borde dokumenteras mer, för nu är det RIKTIGT roligt med det jobbet...)

Nu har jag en syblogg. Och det kan ju folk som känner mig uppfatta som mycket, mycket udda. Men det beror ju på att de inte känner mig!!!

Förr sydde jag mycket, mycket. Lite i smyg, förvisso, men ändå. Jag sydde mycket kläder till lördagkvällarna (men då var det inte många stygn som krävdes för att få ihop en höftlång kjol eller en top som visade hela midjan...) och lite kjolar och byxor för att jag inte orkade tvätta. Jag sydde min studentklänning, och jag sydde min första brudklänning (ni vet det där ordspråket att man får gråta en tår för varje stygn man själv sytt på sin brudklänning? Jag säger inte att det stämmer, för jag är ingen gråterska, men man kan konstatera att skilsmässan gick igenom drygt ett år efter att sista sömmen var satt på morgonen för bröllopet! :-) ) och sedan... 

Inget. Inte något. Jag broderade lite grand ett litet tag, men så fick jag mina fantastiska katter, och de ansåg att broderier var att leka med. Så jag stoppade undan allt sammans i ett ekskåp och glömde bort alltihop. För det var ju det där med katterna och så vips kom det en liten bebis och så jobbar man och så...

Men nu, när bebis nummer två kom så behövde jag en sommaråkpåse och det fanns inga fina att köpa. Och de fula som fanns var svindyra. Då tänkte jag att jag skulle sy en. Och tog fram symaskinen, som gick sönder. Så  jag köpte en ny, begagnad. Och hittade ett turkost aptyg och bestämde att de kunde bli söta shorts, och vips så kom jag på att det var kul att sy. Nu sitter jag och väntar på en beställning från tyg.se och skall sy retrokläder enligt sextio/sjuttiotalsmönster. Så kan det gå. Och eftersom jag inte har någon att prata med om att sy - för jag känner ingen som syr - så får jag väl hitta ett annat sätt att ventilera mig på. 

En blogg till, helt enkelt!

Övrigt
Postat 2012-06-12 11:25 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons