Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Duschmössan

Duschmössa är ett måste; åtminstone för mig. Snart ska vi öppna sommarhuset. Då behövs en dushmössa där också.  Det är inte så lätt att få tag på den modellen jag vill ha.  Så jag testade att sy en själv. Duschdraperityg fick jag av min dotter.

Jag valde röd färg för jag tycker man ska ha chans att bli glad av vardagstingen.  Mätte min gamla mössa till 45 cm i diameter. Gjorde ett pappersmönster. 

Som resår valde jag lastin som jag fått av en bekant här på sysidan.  Det var längesen jag fick det för att ha till en volangkjol. Den kjolen blev aldrig ens påbörjad. Ett ufo mindre.

Så var frågan hur mycket ska jag sträcka lastinet. Mätte runt huvudet, fördelade o sträckte medan jag sydde fast. Det var inte så lätt. Lastinet halkade lite hit och dit på tyget. Om den passade? Jodå; fast nästa gång ska jag lägga till en cm runtom o sträcka lastinet lite mer.

Postat 2011-04-07 21:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Spisen

När barnbarnen kommer på besök vill jag de ska ha bra grejor att leka med.  Funderade länge på vad som skulle roa lilltjejen. Hemma har hon lekmat som jag gjort och en spis. De tycker hon mycket om.

Men vi har ingen plats för en spis. Så jag kom på att jag kan göra en. Jag använde mig av en pall som det står en blomma på när barnen inte är här. Tygerna fanns i min tyglåda. Plattorna är klippta ur jeansben. 

Vred tyckte jag det skulle vara. Såna som hon kan snurra på.  Med hjälp av min man kom jag på hur konstruktionen skulle vara.  Jag har trätt in en trälist i en kanal. I den har jag skruvat vreden. De är gjorda av trähjul som jag målat. Det fiffiga med den här spisen är att jag kan vika ihop den och lägga den i en låda. Och blomman får sin pall tilbaka. Kastuller har jag köpt. Så måste jag förstås sy lite mat.

 

 

Spisen ser hög ut för den står på en annan pall. 

Postat 2011-04-05 21:04 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons