Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Rufstäcke

Syfestivalen var inspirerande på många sätt. Tänk om jag hade all världens tid  så jag kunde göra både det ena och det andra.  Först provade jag på kvastvirking. Min handled vill inte virka någon längre stund men jag lärde mig i all fall tekniken. Resultatet blir fint när halsduken väl blir färdig. Just nu ligger den i UFO-lådan.

Jag såg ett rufstäcke. Det såg så trevligt ut. Vände på det såg att det var gjort av kviltade fyrkanter som var hopsydda. Jag har förstått att man kan göra på annat sätt också.

Är det någon som vet något om detta så får du gärna berätta det för mig.

I en monter sålde de charmpack. Tag 3 betala för 2. Det blir praktiskt för ett provtäcke i rufsteknik. Jag  missade att köpa bomullsvadd. Insåg att jag måste ha det så det blev en tur till Ohlssons för inköp.

Sen fick jag höra att tygerna ska vara skurna på snedden. Det var inte mina men jag sydde i alla fall. Resultatet blev rätt okey. Det bli kanske mindre trådigt om jag har rutor på snedden. Nästa gång ska jag skära egna rutor.  Täcket blev i dockstorlek för jag använde bara 30 rutor. Men det var roligt att prova.

Postat 2011-02-26 22:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons