Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Köpa eller....

Jag gjorde några fynd på Erikshjälpen. Där fanns ovanligt mycket sybehör denna gång. Stoppgarn-många kartor. Jag har ett fåtal kartor som arvegods men inte de färger jag behövt till att laga med. Nu köpte jag lite olika färger för 5 kr per karta.

Så ett par meter bomullsband på kartongbit från längesedan. Då kostade

8 m 2.20 kr, Vilken skillnad på de gamla banden och de nya som vi köper idag. De gamla är mycket tjockare.

Några gardinlängder att ha till annat än gardiner. Här säljer de gardinlängderna styckvis. Tänk så mycket tyg man får för en billig penning; ibland med veckband som jag sprättar bort o sparar.

Ett gult melerat bomullstyg. Jag  skulle stryka det hemma. Men se det gick inte. Strykjärnet hakade upp sig på tyget titt som tätt och det blev nya veck. Vadan detta tänkte jag. Det har jag inte varit med om förut. Järnet är ganska nytt. Det kan väl inte vara fel på det redan.

Så vände jag tyget och kände att järnet gled som vanligt. Då var det i alla fall inte fel på strykjänet.  Efter Erikshjälpen gick jag till Kupan. Men där höll en tatuerare till. Så jag gick in i affären ovanför och frågade. Nä, de la ner verksamheten för länge sen.  Jaha!  Då tog jag tåget hem. Nöjd med dagens inkop.

 

Postat 2010-11-21 21:07 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Morgonfunderingar

Det är lördagmorgon.  Då behöver jag inte vakna med klockan. Men jag vaknade extremt tidigt, kl 4.40 av en hostattack.  Kunde inte somna om.

Dax att tänka på juklappar till barnbarnen. Låg o funderade över  tipset om lekmat till lilltjejen.  Hur gör jag en knäckemacka med kaviar, ett stekt ägg, spagetti mm.  Det har jag nog kommit på. Men en korv o andra välvda bitar?  Virka är bra. Då får man till former. Men med en dålig handled måste jag välja vad jag ska göra. Så det är färdigvirkat för min del.

Idag har jag tänkt åka till Erikshjälpen o Kupan för att se om jag hittar några trevliga tyger. Jag har inte köpt en tygbit på några veckor. Abstinensen slår till. Mitt tyglager har faktiskt minskat lite.

Det har snöat inatt men ska nog inte bli mer snö idag. En titt på SL:s hemsida visar att tågen går som de ska. Då kan jag våga ge mig iväg.

Postat 2010-11-20 09:25 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons