Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Regnig dag igen

Sista semesterveckan i sommarstugan. Det regnar idag också. Här i Mariefredstrakten har vi fått mycket regn senaste veckan. Med bortspolade vägar o banvallar som föjld. Översvämning i järnvägens lokaler inkl snickeriet där vävstolen står. Garner och varpar har jag tagit med mig för torkning. Några affärer har också fått sina butiker dränkta.

Jag har cyklat in till Mariefred och vävt smörjdynor de 2 senaste dagarna. Jag hade tänkt cykla dit idag också men kroppen var jättetrött. När jag såg regnet bestämde jag att stanna hemma.

Så jag passade på att baka matbröd. Här använder jag min mammas assistent från 50-talet. Utan finesser som hastighetsreglage och timer. Men den fungerar och det tycker jag är fantastiskt efter alla dessa år.

Syr gör jag förstås. Just nu en provblus. Den  är fullt användbar så den får väl bli juli-augustis utmaning. När jag kommer hem ska jag se om jag hittar det rätta rutiga tyget för att komplettera en kjol så det blir en 2-delad klänning.

Några småsaker har jag sytt bla en liten väska. Perfekt för ettåriga barnbarnet som tycker om att lägga saker i stövlar och väska.

Så har jag en hög med barnjeans som behöver lagas. Men jag har inte rätta trådfärgen här. Otur när jag verkligen har tid.

 

På söndag åker vi hem. Då får jag träffa min "nya" symaskin igen. Jag riktigt längtar efter den.

Nästa år på semstern ska jag ta med den hit.

Postat 2010-08-04 14:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons