Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Midsommar

Jag och min man är med i folkdanslaget på orten där vi bor. Här firar vi midsommar med besked. Vid vår hembygdsgård klär vi midsommarstången på torsdag kväll. Den som vill får vara med. Det hade regnat hela dagen men slutade sen eftermiddag.  Helt OK väder på kvällen. Björklöven hade hunnit torka.

Midsommarafton börjar vi med att göra i ordning allt som behövs för försäljning av fika mm. Det blir många brödfat. Sommarens psalmer sjungs i kyrkan innan majstången ska resas kl 13. Den bärs av starka människor med spelmän först. Själva resningen var enkel i år för det blåste inte.  Inget regn kom det heller på hela dagen.

Sen var det full fart på dansen runt stången och dansuppvisningarna. Försäljninga av hamburgare, korv och fika. Alla aktiva dansare åker iväg   till olika platser och förgyller midsommarfirandet i sommarstugeområden och på andra hembygdsgårdar . Vi andra och några till måste sälja kaffe mm. Någon uppskattade mängden folk till drygt 2000 personer.

På midsommardagen har vi dansuppvisningar på olika äldreboenden.

Sen avslutar vi midsommar med en privat fest för danslaget. 

Loppis fanns också. Jag fyndade 2 hemvävda gamla lakan. Såna som är hopsydda i mitten. Vet inte riktigt vad jag ska göra av dem.  Kanske en blus? De får ligga i kö så länge.

 

 

Inlagt 2011-06-26 09:15 | Läst 4311 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-06-26 09:54   ANITA AJANKI
Vad trevligt det låter det påminner mig om gamla tider då min dåvarande man och jag bodde i stuga under många år i Mordviken och Hunge.Vi hade många trevliga år i Jämtland men han gick bort alldeles för tidigt sen blev det inget mer.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons