Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Ut ur garderoben

Nu är det äntligen klart

När första banbarnet var på väg blev jag ombedd att sy ett fullstort lapptäcke i krossad plysch. Det var en utmaning. Jag hade knappt provat på lappteknik. Plyschen är töjbar på ena ledden; mer eller mindre.  Och stum på en andra ledden. Dessutom är plyschen hal och glider både hit och dit.

Det var bara att glömma det där med räta vinklar och raka kanter. Jag gjode ett enkelt mönster så de sneda vinklarna inte skulle påverka varann. Gjorde ränder på diagonalen. Kände mig faktiskt ganska stolt över resultatet. 

Så kom barnbarn nr 2. Eftersom 1:an fått ett måste  2:an också få ett.  Med ränderna åt andra hållet och en annan bottenfärg. 

Så kom 3:an. Hon måste givetvies också få ett täcke. Annars vore mormor försräckligt orättvis.  Nu hade jag sytt lite i lappteknik så jag bestämde mig för ett mönster med lite mer mönsterpassning.  Det ångrade jag sen. Det blev många suckar o flera förvaringar i garderoben. 

Täcket blev inte klart till 1-årsdagen som jag tänkt. Flera månader av garderobsförvaring följde. Så närmade sig 2-årsdagen. Ut ur garderoben för nu skulle det bli klart.  Iväg till Sypressen för att låna specialmaskinen. Jag insåg att mitt täcke och den maskinen inte skulle funka ihop.  Därför fick jag quilta på en vanlig maskin som är större än min egen. Quiltade alla rutor. Sen gjorde jag kanterna hemma. ALLT måste  är tråcklas först. Det tog mycket tid men jag hade i alla fall sällskap av radion. 

Nu är täcket klart och överlämnat. Och till belåtenhet.  För mig känns det som en stor lättnad och jag kan med gott samvete ge mig på nya projekt.  Några fler täcken i krossad plysch blir det INTE.

 

 

 

Inlagt 2011-06-05 20:11 | Läst 4226 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-06-20 12:48   Maria T-bom
Men om det kommer fler barnbarn då? :)
 
2011-06-12 20:49   Lotta Nilsson
Låter som en riktig utmaning. Fint är ditt lapptäcke.
 
2011-06-08 12:44   Gunhild Ahrenberg
Suveränt läckert men är det inte lättare att säja, nu räcker det med barnbarn:-)
 
2011-06-07 12:26   Ulrika Lindh
Men det blev fantastiskt snyggt!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons